• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Dennis Rasmussens återkomst till SHL

25 maj 2018 14:00
VLH 2017/2018

Dennis Rasmussen var ett hett villebråd bland SHL-klubbarna när det stod klart att han skulle lämna NHL i februari. Valet var dock enkelt och en återkomst till Växjö var ett faktum - en återkomst som slutade i guld.


Västeråsfostrade Dennis Rasmussen gjorde tre säsonger i Växjö mellan 2011 och 2014. Under säsongen 2013/2014 gjorde centern 40 poäng på 52 matcher, var en starkt lysande stjärna i SHL och belönades med ett NHL-kontrakt med Chicago Blackhawks. Väl i Nordamerika fick Rasmussen en roll längre ner i hierarkin men var uppskattad för hårt jobb och på 139 NHL-matcher över tre säsonger i olika klubbar gjorde 27-åringen 21 poäng.

– Jag kände direkt att jag inte fick fäste i Anaheim och någonting behövde hända. Jag hoppades på en trade först men ville också vinna SM-guld, berättar Dennis Rasmussen.

I februri stod det sedan klart att Rasmussen skulle lämna NHL och det ryktades hejvilt om vilket lag som skulle få stjärnans namnteckning. Det var dock inget svårt val och den 13 februari presenterades han av hårdsatsande Växjö som då ledde SHL, nyligen hade värvat Andy Miele och gick mot andra raka ligavinsten.

– Skulle jag hem var det till Växjö. Det är den klubb jag känner för. Henrik Evertsson och Sam Hallam har jag mycket att tacka för. Jag visste att jag kunde lita på dem. Dessutom sved det lite extra att jag lämnade senast när klubben vann första guldet.

"Jag var imponerad"

Laget vann sedan SHL i överlägsen stil och Rasmussen hann med sju matcher i SHL med två poäng som facit. Väl i slutspelet växlade han upp, var tongivande och på vägen fram till Växjös andra guld gjorde han fyra mål och nio poäng på 13 matcher.

– Det var magiskt! Vi hade ett fantastiskt bra lag. Alla gjorde allt från start till mål. Jag var imponerad av att spela i ett så starkt lag.

Hur ser du på ditt eget slutspel?

– Jag tycker att det gick bra. Vi spelade ofta mot de andra lagens bästa kedjor. Vi spelade mot Jesper Jensens lina, Fredrik Händemarks och Jocke Lindströms. Det blev en tvåvägshockey och vi var inte inne på något mål bakåt i slutspelet. Dessutom var jag bara inne på ett mål bakåt på alla matcher sedan jag kom tillbaka. Det var jag nöjd med men jag borde kanske gjort någon mer poäng.

Kontraktet med Växjö har gått ut och Rasmussen är just nu kontraktlös men hymlar inte om att han gärna återvänder till NHL;

– Målet är givetvis att spela i NHL, men jag förstår att det ska signas andra spelare först och håller det öppet. Jag vet också att det ska till en bra chans för att jag ska dit igen, jag vill ha speltid.

Växjö då?

Absolut! Men jag har sagt att jag vill vänta lite och kolla av läget i NHL först, avslutar Rasmussen.