Nedräkning del 4: Växjö ska ta nästa steg

13 augusti 2012 11:30

Många lag har redan inlett sina försäsongsmatcher och starten av Elitserien 2012/13 närmar sig med stormsteg. Rögle BK, Timrå IK och Linköpings HC har inlett vår nedräkning inför starten av säsongen. I dag fokuserar vi på Växjö Lakers.


De kommande veckorna kommer vi att producera en film för varje elitserielag där vi sammanfattar den förra säsongen samt blickar framåt inför den kommande. Planen är att publicera tre filmer per vecka och i dag fokuserar vi alltså på Växjö.

Det finns nykomlingar som inte tar någon större plats och åker ur lika fort som de gick upp och det finns nykomlingar som kliver in och verkligen visar varför man tillhör Elitserien. Växjö Lakers är ett ypperligt exempel på det senare.

Växjö inledde med att stå för flera spektakulära värvningar för att sedan följa upp det med vinster oavsett motstånd. Publiken skapade en härlig hockeypuls och Lakers tog minst sagt Elitserien med storm. Smålandslagets framgångståg höll nästan till och med på att räcka till en plats i SM-slutspelet.

Nu har bland annat Elitseriens senaste poängkung Robert Rosén återvänt till Växjö och därmed råder inga som helst tvivel om klubbens nästa mål: Växjö Lakers ska nå toppen.

Läs mer om Växjö på klubbens hemsida

Tidigare avsnitt i Hockeyligan.se:s nedräkning:

12-08-06 Hög tid att höja pulsen - först ut är Rögle BK
12-08-08 Nedräkningen fortsätter: Fokus på Timrå IK
12-08-10 Nedräkning del 3: Linköping jagar revansch