Robert Ohlsson är Djurgårdens nya tränare

28 april 2016 13:10

Djurgården presenterade under torsdagen sin nya tränare för de kommande tre åren. På en presskonferens presenterades Robert Ohlsson som ny huvudansvarig. Ohlsson kommer närmast från rollen som assisterande tränare i Frölunda.


Senast Robert Ohlsson var i Djurgården var det som huvudtränare för J18-laget. Han tränade då bland annat Patrik Lundh, Mikael Ahlén, Alexander Fällström och Henrik Eriksson. Sedan har Ohlsson även tränat juniorlandslagen i många år. För Ohlsson blir det därför få helt nya ansikten när han tar över Djurgården.

– Jag har haft många spelare sedan tidigare, antingen i Djurgården eller landslaget. Både Possler och Reideborn hade jag till exempel i landslaget. Juuso Ikonen har jag dessutom coachat mycket emot, säger Ohlsson.

Djurgårdens nya huvudtränare har alltså en bakgrund som tränare i Djurgården. Men faktum är att han även spelade i klubbens J18-lag på 90-talet. Och kopplingen till Djurgården är tydlig.

– För mig är detta en dröm, eftersom det är det största jobbet som jag har drömt om på coachsidan. Dels för att jag är djurgårdare och tog mina första skär här men också tack vare historien. Djurgården är den tyngsta klubben på många vis. Historiskt sett har klubben legat i framkant inom ishockeyn i olika epoker. Detta är det finaste coachjobbet i Sverige och det är därför en stor ära att bli huvudtränare i Djurgården, säger Ohlsson.

Läs mer på klubbens hemsida om nyheten.