Veckans nyheter – det hetaste som hänt i veckan

9 september 2019 10:00

Trio förstärker Oskarshamn, Leksand lånar ut talang och Brynäs vann Skoda Trophy. Här är de hetaste nyheterna från den gångna veckan.


Leksand lånar ut talang

Marcus Karlberg var med och spelade upp Leksand i SHL den gångna säsongen, men han kommer inte att spela i dalaklubben den här säsongen. I stället lånas 19-åringen, som är draftad av Columbus Blue Jackets, ut till allsvenska AIK.

I sin första match med AIK ställdes Karlberg mot just Leksand, och 19-åringen gjorde två mål när AIK vann med 4-2

Oskarshamn med trippelvärvning

IK Oskarshamn laddar upp inför klubbens första säsong i SHL – och bara veckor innan premiären har man förstärkt laget med ytterligare tre spelare.

Först plockande man in Johan Alm, 27, med bland annat två SM-guld med Skellefteå på meritlistan. Dessutom presenterades Johannes Salmonsson, 33, som har gjort över 400 SHL-matcher under karriären och i går gjorde man även klart med Nichlas Hardt, 31, som har gjort 139 landskamper med Danmark.

Skellefteå plockar in Växjös guldhjälte

Först blev det klart att Edwin Hedberg lämnar Skellefteå för finska Ässät. Därefter presenterade Skellefteå ett nyförvärv – Tuomas Kiiskinen. Den finländske forwarden har spelat de fem senaste säsongerna i Växjö, och har där vunnit två SM-guld.

Brynäs turneringssegrare

AIK, Brynäs, Leksand och Södertälje var med i turneringen Skoda Trophy i Scaniarinken. Brynäs gick till slut segrande ur turneringen efter att ha vunnit samtliga matcher. För vinsten belönades de med 101 000 kronor.

Brynäs har vunnit sju av åtta försäsongsmatcher.

SHL-laget går starkt i CHL

Fyra omgångar har spelats av gruppspelet i CHL och just nu är samtliga fem SHL-lag på slutspelsplats. Med två omgångar kvar att spela toppar Luleå sin grupp medan Skellefteå, Djurgården, Frölunda och Färjestad alla ligger tvåa i sina grupper.

Veckans…

...räddning: Christoffer Rifalk. De flesta trodde nog att Kristianstads Malte Sjögren skulle göra mål, men Rifalk stod för en läcker plockräddning.

...17-åring: Lucas Raymond. Förra veckan var det Djurgårdens 17-åring Alexander Holtz som gjorde två mål i samma CHL-match. Den här veckan var det Raymond som hade två fullträffar i Frölundas seger mot Graz.

...powerplay-mål: Broc Little. LHC har haft det rätt tungt på försäsongen, men i gårdagens match mot HV71 blev det seger. Det här målet är som hämtat ur en powerplay-skolbok.