Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

2 november 2020 10:00
Veckans SHL

Ny vecka, och som vanligt inleder vi den med att blicka tillbaka på vad som har hänt de senaste sju dagarna. Exempelvis byter den förra Oskarshamnsspelaren högstaligan mot hockeytvåan och åtta SHL-spelare har blivit uttagna till landslaget för första gången.


Åtta SHL-spelare debuterar i Tre Kronor

Karjala Tournament avgörs i veckan och på en presskonferens i veckan tog förbundskapten Johan Garpenlöv ut truppen som ska åka till Finlad.

Truppen består av SHL-spelare och Timråforwarden Jonathan Dahlén. Av de uttagna SHL-spelana blir det landslagsdebut för följande: Niklas Rubin, Frölunda, Mattias Norlinder, Frölunda, Adam Ollas Mattsson, Malmö, Gustav Backström, Örebro, Jesper Frödén, Skellefteå, Pontus Holmberg, Växjö, Jonatan Berggren, Skellefteå samt Andreas Wingerli, Skellefteå.

Sverige ska i tur och ordning möta Tjeckien (torsdag), Ryssland (lördag) samt Finland (söndag).

Byter Oskarshamn mot hockeytvåan

Robin Söderqvist har spelat de fyra senaste säsongerna i IK Oskarshamn. Förra säsongen gjorde han sex poäng (3+3) på 48 SHL-matcher. Nu har 26-åringen skrivit på för moderklubben Hisingens IK, som spelar i hockeytvåan.

– Jag har flyttat hem sedan säsongen tog slut. Jag har egentligen varit hemma ganska länge, och kände att det var dags att köra i gång igen i min moderförening, säger Söderqvist till klubbens hemsida.

Söderqvist har även spelat SHL-matcher med Frölunda och Växjö.