• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan

Dubbla hemvändare till Frölunda

10 maj 2019 11:45
Nyförvärv

Svenska mästarna Frölunda har förstärkt sitt manskap med två tunga hemvändare. På fredagsförmiddagen presenterade göteborgarna både Nicklas Lasu och Johan Sundström - som båda har skrivit fyraårsavtal.


Efter säsongen 2016/2017 lämnade såväl Nicklas Lasu som Johan Sundström Frölunda för spel utomlands. Den förstnämnde flyttade till grannlandet i öst, Finland, och Liiga-klubben Kärpät - medan Sundström provade lyckan än mer österut i Avangard Omsk och så småningom kinesiska Kunlun Redstar.

På fredagsförmiddagen presenterade Frölunda på sin Twitter att de båda centrarna vänder hem till klubben för de fyra kommande säsongerna.

Sundström har gjort 187 matcher i högstaserien för sin moderklubbs A-lag - och totalt noterats för 86 poäng. I slutspelssammanhang har det blivit tio poäng på 31 matcher.

– Frölunda är klubben i mitt hjärta och det här är en bra plattform för mig. Det är tufft att spela i Frölunda, det vet jag, men konceptet är framgångsrikt, sade Johan Sundström till klubbens hemsida.

För Lasus del blev del hela 153 matcher (slutspel inräknat) i Kärpät - på vilka han gjorde 78 poäng - och tog också guld 2018. I Frölundadressen, som han började bära redan som junior, har den 29-årige centern gjort 424 grundseriematcher i SHL och 74 i SM-slutspelet.

– Kul att vara tillbaka. Det kommer att bli en grym utmaning, men det är här jag vill vara, sade Nicklas Lasu.