Örebro värvar fem nya spelare

27 april 2016 10:55

Örebro presenterade på onsdagen fem nya spelare till kommande säsongs trupp. Spelarna det handlar om är Axel Brage, Dominique Heinrich, Gustaf Franzén, Michael Haga och Siiam Liivik.


Örebro höll en presskonferens på onsdagen där en målvakt, en back och tre forwards presenterades.

Från HockeyAllsvenskan hämtas målvakten Axel Brage in. Brage hade under fjolårssäsongen femte bäst räddningsprocent i HockeyAllsvenskan med 92,26 %.

– Axel har gått den långa vägen och fick sitt genombrott under 2014/2015 och höll i det fina spelet under förra säsongen. Han blir ett väldigt bra komplement till Julius Hudacek och kan även utmana honom om förstaspaden. Han är lugn, läser spelet bra och är positionsstark, kommenterade Örebros tränare Kent Johansson.

Från HockeyAllsvenskan hämtas också centern och den norske landslagsmannen Michael Haga. Han tillhörde i fjol Almtuna och gjorde 45 poäng, vilket räckte till en fjärdeplats i seriens poängliga.

– Han är en modern och skridskostark center och jag tror att han blir ett utropstecken kommande säsong, sa Johansson.

Från den österrikiska ligan värvas den poängstarka backen Dominique Heinrich. Han var med och tog guld i Österrrike med Red Bull Salzburg och gjorde under förra säsongen 43 poäng på 53 matcher.

– Han spelade VM med Österrike i fjol. Han styrkor ligger i det offensiva spelet, i framförallt powerplay. Vi har fått många vitsord om honom, berättade Johansson.

Ytterligare värvningar nära

Från den finska ligan värvar klubben tuffingen Siim Liivik. Forwarden spelade under fjolåret i IFK Helsingfors som tog silver.

– Det är en kille som ska stå för karaktär och han skyr inga medel för att vinna matcher. När det är slutspel så är han en sådan spelare som syns mest och en spelare som vi saknat tidigare, menade Kent Johansson.

Det sista nyförvärvet var ett ungt sådan, nämligen forwarden Gustaf Franzén. Han har tidigare tillhört HV71:s organisation, men kommer närmast från Kitchener Rangers i den kanadensiska juniorligan.

– Han är en väldigt energisk spelare som jobbar stenhårt och han är duktig på att göra mål. Han har tagit väldigt stora steg i Kanada och jag hoppas han kan slå sig in och ta en plats i truppen, sa Johansson.

Läs om samtliga nyförvärven på Örebros hemsida.

Örebros sportsliga ledning berättade också att klubben är långt gångna i diskussioner med ytterligare tre till fyra nyförvärv, framförallt på forwardssidan.