• Huvudsponsorer

Ny forward klar för Luleå

7 oktober 2017 17:34

Luleå gick under lördagen ut med att man gjort klart med ett nyförvärv. Den 20-årige forwarden ansluter till laget på söndag och kan vara tillgänglig till matchen mot Rögle på torsdag.


Det är den 20-årige Robin Kovacs som skrivit på för Luleå. Kovacs kommer senast från spel i AHL tillsammans med Hartford Wolf Pack på 72 matcher gjorde forwarden två mål och tio assist. Dessförinnan representerade han AIK där han vann Guldgallret för bästa juniorspelare i ligan.

Kovacs har sammanlagt gjort åtta matcher i SHL, fyra i AIK under junioråren och fyra stycken i Rögle under säsongen 2015/2016.

– Det ska bli otroligt roligt att få spela i SHL med Luleå Hockey de närmsta två säsongerna. Jag känner att jag kommer få möjligheten att fokusera 100% på hockeyn och komma tillbaka på den nivå som jag vet att jag kan spela på, säger Robin Kovacs till klubbens hemsida.

Och såhär säger Luleås General Manager Stefan "Skuggan" Nilsson om sitt nyförvärv:

– Vi letade inte aktivt efter någon ytterligare spelare men när möjligheten uppstod för oss att kunna skriva kontrakt med en så pass bra och lovande framtidsspelare som Kovacs så var det inte så mycket att fundera på för oss. Robin är en kvick och kreativ spelare som dessutom har ett riktigt bra skott. Han är bara 20 år så det finns gott om utrymme för ytterligare utveckling, vilket vi hoppas kunna erbjuda honom mycket av i vår goda hockeymiljö.