• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

Frölunda firade guldet med hela Göteborg

26 april 2016 11:30
Michael Erichsen, Bildbyrån
Michael Erichsen, Bildbyrån
Michael Erichsen, Bildbyrån
Michael Erichsen, Bildbyrån
Michael Erichsen, Bildbyrån
Michael Erichsen, Bildbyrån

Under gårdagen fick Frölunda fira sitt välförtjänta SM-guld med alla sina fans. På götaplatsen i Göteborg stod tusentals fans och hyllade sina hjältar på scen i en fest som aldrig ville ta slut.


Frölundas spelare startade firandet vid Scandinavium där alla spelare hoppade på en guldfärgad buss. Iklädda sina matchtröjor och guldhjälmarna på så gled kortegen genom staden med slutstation Götaplatsen där tusentals supportrar väntade.

– Detta har ju varit drömmen, egentligen varenda gång som jag har kört förbi. Men nu när jag har fått förmånen att uppleva detta så är det svårt att ta in. Men en sak är säker, detta mottagande hade jag inte ens vågat drömma om, det överträffade alla tankar och förhoppningar, sa en rörd Roger Rönnberg om firandet.

Spelarna kom upp på scen ackompanjerade av liveband och Lasse Kronér höll i trådarna från scen med hjälp av sin mikrofon. Det sjöngs, dansades och var allmän partystämning i hela Göteborg men i synnerhet på Götaplatsen och guldscenen.

– Grymt! Världsklass! Jag kan bara konstatera att det aldrig blir som man tänkt sig och drömt om, detta var mycket värre, mäktigare och maffigare. Jag har haft förmånen att få vinna JVM-Guld men detta är den absoluta toppen. Jag är mållös men kan också konstatera att detta är något som jag vill uppleva igen, sa Johan Sundström till Frölundas hemsida om allt firande och om känslan över att vara mästare.

Festen kommer fortsätta för Frölunda i flera dagar till och tanken på att en ny säsong kommer längre fram är svår att ta till sig. Men någonstans finns den ändå där hos tränaren Roger Rönnberg.

– Det är faktiskt både kittlande och jobbigt. Vi vet vad som gäller om vi vinner igen men vi vet också vad vi går miste om. Så det gäller för mig att motivera alla när vi startar nästa säsong, för detta är det absolut bästa sättet att avsluta en säsong på, sa han.