20 frågor med Isac Brännström

18 februari 2022 12:00
20 frågor

I intervjuserien 20 frågor blandar vi högt och lågt, hockeyrelaterat med mer privat. Näste person vi ska lära känna bättre är Luleås forward Isac Brännström, 23. Här berättar han om när han agerade målvaktstränare åt lillebror Erik i källaren, sin fascination för skräckhistorier samt avslöjar sina favoritbakverk.


1. Om du får plocka en egenskap från en annan SHL-spelare, vad hade du valt?

– Jag hade tagit Max Veronneaus målskytte.

2. Vilken styrkeövning tycker du är roligast respektive tråkigast?

– Roligast är knäböj. En gammal goding, som jag gillar. Jag är stark i benen och därför blir den rolig. Tråkigast är frivändningar. Jag har taskig teknik där. Den gör bara ont för mig.

3. När har du varit som mest starstruck?

– Jag var lite starstruck när jag kom upp i HV71: s a-lag och fick träna med Martin Thörnberg första gångerna. I och med att jag är från trakterna och har vuxit upp med att se honom spela med Voutilainen och Davidsson. Därför var det coolt att få träna med honom. Det är den jag kommer på så här på rak arm.

4. Hur fördriver du tid på bussen till bortamatcher?

– Det brukar bli podcasts. Men kanske inte den vanliga typen av podcasts. Jag har ett stort fan av skräckshistorier. Det blir lite podcats om övernaturliga saker. Det gör jag egentligen konstant på bussresorna. Jag tycker att det är mysigt att dricka kaffe och lyssna på skräckpoddar.

5. Var kommer skräckfascinationen från?

– Jag har nog alltid varit lite intresserad av det. Man vet inte om det existerar eller inte, och det är lite kul att lyssna och tänka kring det. Man får lite tankar kring sådant och blir lite skrämd också.

6. Vem eller vilka har betytt mest för din karriär?

– Min bror och mina föräldrar. Jag och brorsan (Erik, som spelar i Ottawa Senators) har ofta tränat ihop. Vi spelade mycket innebandy i källaren i Nässjö, där vi kommer ifrån. Vi hade ett rum där vi spelade. Det tror jag att vi har blivit bättre av. Även såklart våra föräldrar. Pappa har bidragit med olika saker. Pappa har spelat själv och man kan bolla med honom. Mamma har skjutsat och sett till att få bra med mat.

7. Hur var upplägget i källaren? Spelade ni mot varandra?

– Erik spelade målvakt och utespelare ganska långt upp i ålder. Jag var lite målvaktstränare åt honom i källaren. Vi kollade mycket på HV71:s a-lags träningar och vilka övningar de körde med målvakterna där. Sedan försökte vi göra samma sak i källaren.

8. Vem i laget åker du helst på semester med?

– Jag tar med mig Carl Mattsson. Vi skulle åka på någon golfresa.

9. Vad var det senaste du googlade?

– Matrecept. Pasta Salsiccia.

10. Gillar du att laga mat?

– På senare har jag börjat tycka att det är rätt kul. För något år sedan tyckte jag det var riktigt tråkigt. Nu börjar jag lära mig lite fler rätter och slipper kolla på recept hela tiden. Då är det lite roligare. Det har nog med åldern att göra.

11. Vem var du i skolan?

– Jag var bara intresserad av idrott och det spratt i benen på lektionen. Jag ville bara ut och spela fotboll. Jag var inte någon som lyssnade jättebra. Jag var lugn på lektionerna, men jag ville bara ut. Annars gjorde jag det som krävdes.

12. Hur många kaffekoppar dricker du per dag?

– Jag har försöka dra ner på det lite, men det är nog kring fem.

13. Brukar du ta något sött till?

– Jag och min sambo bakade bullar för någon dag sedan och nu blir bullar till kaffet. Jag är svag för bakelser och kakor. Det blir gärna något sött till kaffet.

14. Vad har du för favoritbakverk? Topp-3.

– Hallongrotta, mazarin och en kaka som min mormor brukar göra, snöbollar. De heter nog inte så, men det är mina topp-3.

15. När var du riktigt lycklig senast?

– När jag gjorde mål på Hovet. Då var jag glad.

16. Vilket är ditt skönaste mål i karriären?

– Det som jag kommer på nu är när jag spelade med HV71 och vi mötte Färjestad i kvartsfinal sex. Jag gjorde ett mål på hemmaplan och vi tog det till en sjunde och avgörande match.

17. Hur ser den perfekta semesterdagen ut för dig?

– Jag tycker om att spela tennis. En eller två timmar tennis. Sedan hänger jag på någon strand, käkar någon god middag och gärna på stranden. Lite sport, bad och god mat är ett bra upplägg.

18. Vad har du för styrkor som tennisspelare?

– Min enhandsbackhand. Den påminner lite om Federers, haha.

19. Vilken film har du sett flest gånger?

– Jag tror det är Arn. Jag gilla lite medeltida filmer. Den och Hobbitfilmerna har jag sett många gånger

20. Vilken är din största motgång?

– Det var nog när jag inte tog mig vidare från första uttagningen av tv-pucken. Jag minns att jag var väldigt besviken. Det var den första uttagningen som jag ställdes inför. Det är nog min största motgång.