• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov

Växjö föll i CHL-finalen, JYP bröt SHL-dominansen

6 februari 2018 21:10
CHL

Växjö Lakers tvingades lämna isen i Vida Arena mållösa sedan finska JYP Jyväskylä kämpat ner motståndet. Det var match in i det sista, tung press av Växjö, men JYP satte 2-0 i öppen kasse och kan titulera sig CHL-mästare 2018.


Växjö Lakers-JYP Jyväskylä 0-2

Efter många matcher ute i Europa var det så dags för final i Champions Hockey League. Vida Arena var fullpackad med supportrar som ville ha framgång för sina respektive lag.

En jämn och ganska chansfattig förstaperiod förblev mållös och det dröjde länge innan det rasslade till i nätet. Joonas Nättinen, som gjorde en säsong i MODO i SHL 2014/2015 gav JYP ledningen med ett rappt dragskott som letade sig in bakom Viktor Fasth. Växjö hade svårt att etablera det tryck vi blivit vana vid att se i SHL och var mållösa efter två perioder, trots bland annat möjlighet till spel fem mot tre.

Tredje perioden blev en riktig nervpärs. Växjö jagade såklart kvittering medan JYP jobbade kopiöst för att hålla sin ledning. Växjö spelade i slutminuterna i numerärt överläge, hade flera puckar som smet strax utanför, men JYP passade på att sätta sitt andra mål i matchen i öppen kasse sedan hemmalaget tagit ut målvakten.

JYP vann, skrev in sig i historieböckerna och bröt samtidigt SHL-dominansen i CHL.

SHL riktar ett stort grattis till JYP för CHL-segern.