• Huvudsponsorer

Måndag Mån 16 November Nov
Tisdag Tis 17 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Idag 24 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec

20 frågor med Robin Alvarez

21 oktober 2020 11:00
20 frågor

I intervjuserien "20 frågor" blandar vi högt och lågt, hockeyrelaterat och mer privat. Nu har det blivit dags för Frölundas Robin Alvarez , 33, som är inne på sin sjunde säsong i SHL. Här berättar han om vad han ångrar med sin skolgång, vem i Frölunda som hjälpte honom att flytta samt varför han tillbringade sommaren i NHL-spelaren Gustav Nyqvists hus.


1. När jag ringde dig tidigare så höll du på att flytta. Var det någon i laget som hjälpte dig att bära möbler?

– Stefan Elliott. Så jag fick bjuda honom på en middag efter, en schnitzel på Manfreds.

2. Hur jobbig flytt var det? Mer mjölksyra än än ett fyspass med Pär Edlund (Frölundas fystränare)?

– Det var det inte kan jag säga dig. Den här lägenheten var halvt möblerat så det var inte så mycket. De tunga sakerna var två 90-sängar, den stora madrassen och en soffa. Annars mest kartonger.

3. Det låter som att det blev en lättförtjänt schnitzel för Elliott?

– Haha, ja han var jäkligt nöjd. Han ville att vi skulle splitta notan, men jag sa att jag pröjsar. Hans gav mig ändå av sin tid. Det var schyst av honom.

4. Om du är sportchef i ett SHL-lag, och får välja en målvakt, en back och en forward att bygga laget kring. Vilka väljer du? Max en spelare från ditt lag.

– Gustaf Lindvall, Skellefteå. Erik Gustafsson, Luleå, och Joel Lundqvist, Frölunda. Jag känner inte Erik Gustafsson, men de andra två är sjukt professionella, vill bli bättre och utvecklas. Bra killar. Vad jag läser och ser är det samma känsla kring Erik. Han tar stort ansvar och vill utvecklas. Det är viktiga faktorer. Det tror jag är bra killar att bygga kring. Det skulle absolut vara en bra stomme.

5. Vilken är din bästa hockeyupplevelse?

– Vi får gå lång tid tillbaka. Jag var U16-spelare i IK Pantern och vi spelade upp laget till J18 Elit. Det handlar mycket om vilka personer man gör det med och det är en grej som har satt sig. På senare år är det nog första året i Malmö. När vi slog ut Växjö i kvartsfinal. Det var en härlig känsla.

6. Vad är det märkligaste du har varit med om kring hockeyn?

 – Märkligast/jobbigast var egentligen efter den senaste säsongen. Vi hade spelat en hel säsong och jag kände att vi hade något bra på gång med Skellefteå inför slutspelet. Att det inte blev något slutspel och att mitt kontrakt gick ut. Jag satt med min bästa säsong i karriären i ryggen och gick klubblös hela sommaren. Det var märkligt och annorlunda.

7. Hur hanterade du den där osäkerhet?

– Jag pratade med klubbar och det var klubbar som sa att de var intresserade, men att de inte kunde komma med förslag. Då kände jag nog att det nog skulle lösa sig eftersom det ändå var ett par klubbar jag hade snackat med. Jag kände hela tiden att det skulle lösa sig, men när det blev augusti började jag känna ”kommer det verkligen att lösa sig?”. Det var första gången jag inte har tillhört ett lag och det måste jag säga att jag saknade, att tillhöra en grupp och känna den tillhörigheten. Samtidigt var det skönt med en sommar med familjen och Skellefteå var fantastiskt och skickade pass till mig hela sommaren. Men den tillhörigheten med ett lag saknade jag absolut.

8. Vem i Frölunda lägger mest tid på telefonen?

– Jag har bara varit här en månad, men min känsla är att Rosseli (Olsen) är bra på det.

9. Själv då? Hur mycket tid lägger du på telefonen?

– Mer än vad jag vill höll jag på säga. Familjen är inte här uppe än och då blir det att jag hänger mer på telefonen. Det blir lätt att jag fastnar på Instagram och det känns ganska onödigt. På Twitter är det mer att man kollar nyheter.

10. Golf eller padel?

– Den är riktigt svår. För tillfället, med två barn (tre och ett år gamla), säger jag padel för att det går snabbare.

11. Hur många kaffekoppar dricker du per dag?

– Två. Det är under kontroll. En morgonkaffe och en efter lunch brukar det bli. Två till tre får du nog skriva. Ibland blir det en fika också.

12. Vem var du i skolan?

– Jag var en som inte var så värst aktiv på lektionerna. Satt långt bak, gjorde sällan läxan och pluggade bara till prov. Med facit i hand var jag den dumma jäkeln, som fick plugga mycket mer till proven jämfört med de som hängde med på lektionerna. Det fattade jag först i efterhand.

13. Vad förutom idrott gillade du mest i skolan?

– Jag tyckte matte var ganska kul. På gymnasiet (där han gick en ekonomilinje) tyckte jag företagsekonomi var roligt. Jag kan ångra att jag inte hängde med mer i skolan. Jag fick hyfsade betyg, VG i snitt, men jag hade kunnat få bättre betyg om jag hade hängt med mer på lektionerna och att jag då inte heller hade behövt sitta och råplugga till prov.

14. Vem är din favoritidrottare, ej hockeyspelare?

– Jag måste nog ändå säga Tom Brady (amerikansk fotboll).

15. Var kommer ditt intresse för amerikansk fotboll från?

– Det är olika amerikaner jag har spelat med genom året. Det har blivit några fotbollskvällar på söndagar med mat och grejer. Det började nog i Malmö med RJ Anderson, en rightback, som kom från college. Han älskade fotboll. Då fick vi komma hem till honom och kolla fotboll.

16. Vilka podcasts lyssnar du på?

– Där kommer vi in på ekonomi igen. Jag lyssna på Investeraren, Game of Stocks och Avanzapodden då och då. Sedan lyssnar jag även P3 Musikdokumentär och P3 dokumentär. Det blir om ekonomi och lite dokumentärer på P3.

17. Vilken är din favoritplats?

– Där vi är nu på somrarna, Båstad. Ju fler somrar jag är där desto mer uppskattar jag det.

18. Har ni stuga där?

– Det är mina svärföräldrar och min svåger, Gustav Nyqvist (som spelar i NHL-klubben Columbus Blue Jackets). Vi bodde i hans hus eftersom han var kvar i Columbus hela sommaren. Han frågade om vi kunde ta hand om deras hus och vi sa att vi kunde offra oss, haha.

19. Hur mycket hockeysnack blir det på familjemiddagarna?

– Gustav brukar bara komma hem över somrarna och då snackar vi ganska mycket. Min svärfar är läkare i Redhawks och har ansvar där. Han är väldigt hockeyintresserad och hela familjen spelar mycket golf. Det blir mycket hockey och idrott.

20. Och så fick de in en till hockeyspelare i familjen när du träffade din fru.

– Jag kom in tidigt i familjen. Jag och Gustav spelade i Malmös J20-lag när jag träffade Caroline, min fru. Jag heter faktiskt Robin Nyqvist Alvarez nu, och det kan du skriva. Tidigare hette jag Robin Nilsson Alvarez i passet, men jag sa aldrig Nilsson. Min fru har varit på mig om att lägga till Nyqvist på tröjan också, men det blir för långt.