• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

ESHL träffar profilerna inom NHL 18

8 november 2017 16:00
ESHL

I denna artikelserie träffar vi några av de mest framstående svenska profilerna när det gäller onlinespelande i EA SPORTS serie av NHL-spel. Vi återger deras starkaste tävlingsminnen från NHL-världen, nystar i vad som fick dem att för första gången plocka upp handkontrollen samt undersöker vilket SHL-lag som egentligen ligger dem varmast om hjärtat.


Ny säsong, nya tag – något som även gäller för vår djupgående intervjuserie där vi träffar framstående spelare inom det passionerade community som finns kring EA SPORTS NHL. Tidigare har vi pratat med Adam ”esdor15” Ericsson och Viktor ”cHIIMEERa” Ghamari och nu har turen kommit till regerande SM-mästaren Johan ”juniorzalaz” Nilsson.

Johan växte upp på tiden då hockeybilder räknades som hårdvaluta på skolgården och efter ett antal av dessa bytesaffärer kom också intresset för sporten ishockey som ett brev på posten. Att sedan ta steget över till virtuell ishockey tedde sig naturligt i samband med att det dök upp en PC i hemmet. Första hockeyspelet blev NHL 96 och sedan dess har tjusningen gått från att bara spela till att tävla mot likasinnade i onlinedelen av spelet.

– Jag har lirat Versus och Hockey Ultimate Team sedan NHL 10. Just Versus faller mig lite mer i smaken då det blir mer skicklighetsbaserat och balanserat än HUT. SM 2016 i Versus var ju en succé!

SM, ja. När det senaste mästerskapet gick av stapeln var det Johan som avgick med totalsegern efter tuffa bataljer med namn som Jonas ”Supremski” Söderlund, Pontus ”LastMandalorian” Duvefelt, Adam ”esdor15” Ericsson och Pontus ”Terasniska” Teräsniska såväl online som på plats vid finalen.

– Turneringen det året kom ju ganska hastigt och man hade bara två veckor att anmäla sig på. Jag minns att jag kollade upp mitt slutspelsträd och såg flera namn man stött på tidigare online. Det var upplagt för tuffa fighter!

På frågan om hur han bar sig åt för att ladda upp inför turneringsmatcherna ger Johan ett något oväntat svar:

– Jag spelade alltid offline inför matcherna! Kändes inte som det var någon idé att jaga upp sig själv och bli upprörd genom att spela online redan innan matcherna. Jag tror de kantstötta skåpluckorna där hemma tackade mig för det, haha.

Priset för att vinna turneringen innebar en weekendresa för två till New York där körsbäret på toppen var biljetter till NHL-matchen New York Rangers mot San José Sharks.

Vem Johan tog med? En släkting som aldrig tidigare besökt USA.

EA SPORTS Hockey League och framtiden

Turneringssegern till trots är Versus idag inte det spelläge i NHL 18 som Johan helst spenderar sin tid på.

– Efter SM har det blivit EA SPORTS Hockey League och 6 mot 6-turneringar som NHLGamers’ ”ECL” för nästan hela slanten. Känslan av att kunna tävla tillsammans som ett lag samtidigt som man får med sig den sociala biten är härlig!

Skulle möjligheten till att deltaga i ett nytt SM dyka upp så finns det dock ingen tvekan om att Johan skulle vara redo att försvara sin titel.

– Blir det ett nytt mästerskap kommer jag försöka vara med och försvara titeln, även om det självklart skulle bli svårt. Uppskattningsvis finns det idag 15-20 spelare i Sverige som har potentialen att ta hem en sådan turnering.

Likt de profiler vi tidigare intervjuat här på ESHL ser Johan med försiktig optimism på framtiden för EA SPORTS NHL som en plattform för e-Sport.

– Jag är otroligt nöjd med att ha vunnit SM en gång, i alla fall. Nu är inte jag så insatt i exempelvis streaming eller hur utvecklingsmöjligheterna ser ut inom det området – kanske får testa på det. Helt klart vore det roligt med fler turneringar och mästerskap!

SHL

När han inte befinner sig bakom spakarna på sitt PS4 är det, föga förvånande, hockey som står på schemat även där. Frågar du exempelvis Johan vilket SHL-lag han följer dyker svaret ”Djurgården” upp omedelbart, men trots att supporterskapet funnits där sedan en lång tid tillbaka är han inte fullt uppdaterad i dagsläget.

– Idag har jag inte stenkoll på SHL. Hade du frågat mig för 15 år sedan hade jag sagt att jag var en sådan person som kunde alla spelarna i truppen utantill och nervöst lyssnade på radion efter det klassiska ”dun dun dun dun – MÅL! Djurgården ser dock riktigt starka ut i år så det är ju kul.”

Det var allt från ESHL denna gång men håll utkik efter vår nästa profilintervju då vi träffar en välkänd svensk YouTuber som slutar på ”Boza”… Ses då!

ESHL hittar du även på:

YouTube
Mail
Twitter