Gizela Ahlgren Bloom blir ny biträdande sportchef på SHL

20 juni 2022 14:29

Till kommande säsong tillträder tidigare SDHL-spelaren, och nuvarande sportchef i SDHL-organisationen, Gizela Ahlgren Bloom tjänsten som biträdande sportchef på SHL.


SHL-organisationen förstärker på den sportsliga sidan då sportchef Johan Hemlin får sällskap av Gizela Ahlgren Bloom i rollen som biträdande sportchef. Ahlgren Bloom kommer senast från rollen som sportchef i SDHL men har även arbetat 10% på SHL sedan en tid tillbaka. Inledningsvis kommer rollen som biträdande sportchef att vara på 50%.

– Det är väldigt glädjande att få in en sådan kompetent förstärkning som Gizela och med hennes erfarenheter från SDHL kommer hon att vara en viktig resurs i SHL:s fortsatta utvecklingsresa. Eftersom hon redan arbetat med oss på 10% kan hon även vår verksamhet väl, sammanfattar Johan Hemlin, sportchef och vice VD SHL.

I början på augusti kliver Ahlgren Bloom in i den nya SHL-rollen men innan dess kommer hon vara med i överlämningen till den nya sportchefen, en roll SDHL nu söker.

– Det har varit en ynnest att få arbeta med utvecklingen av damhockeyn både som spelare och nu senast som sportchef på SDHL och det känns fantastiskt kul att få fortsätta arbetet med att utveckla ishockeyn tillsammans med SHL, säger Gizela Ahlgren Bloom.