• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Månadens spelare i september - Michael Lindqvist

7 oktober 2017 11:00
Utmärkelse

Färjestads forward Michael Lindqvist blir den första spelaren som får motta priset Månadens Spelare i SHL 2017/2018. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under föregående månad.


Han kom som ett oprövat kort från HockeyAllsvenskan och AIK, men Michael Lindqvist visade direkt att han duger mer än väl på högre nivåer. Han har öst in poäng för Färjestad och är en spelare på mångas läppar efter de inledande matcherna.

Han gjorde mål mot Linköping direkt i debuten, följde upp med en assist i matchen efter och har sedan gjort dubbla poäng i fyra raka matcher.

September månad innehöll fyra matcher för Färjestad och på dessa svarade Lindqvist för hela sex poäng, varav tre mål.

Sagt om vinnaren:

– Michael har kommit från Allsvenskan till SHL och gör det fantastiskt. Jag tycker att det är lättheten i hans spel som imponerat mest de första nio omgångarna. Färjestad spelar en hockey som är väldigt oängslig för närvarande, dom har en effektivitet som är väldigt hög, och det smittar av sig på Micke också. Att man som nybörjare i SHL gått in och tagit för sig på ett sånt här otroligt sätt, det imponerar, säger Niklas Wikegård, jurymedlem för Månadens spelare och kommentator på C More.

Om priset

Utnämningen av Månadens Spelare sker i ett samarbete mellan SHL, C More och Scandic.

Scandic delar ut en prischeck till spelaren till ett bruttovärde av 10 000 kr som han i samråd med sin klubb får ge till verksamheten i eller runt sin moderförening/nuvarande klubb.