• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan

Beslut från disciplinnämnden - Borna Rendulic

29 december 2020 12:54
Disciplinärende

Örebrospelaren Borna Rendulic fälls för knätackling i gårdagens match mellan Skellefteå och Örebro. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller disciplinärenden säsongen 2020/2021.


När det återstår 50 sekunder av andra perioden så kommer Skellefteåspelaren nr 28 Jesper Frödén från kortsargen med pucken under kontroll. Örebrospelaren nr 71 Borna Rendulic åker mot Frödén som viker in i banan. Rendulic kommer med fart och sätter då ut sitt höger knä som träffar över Frödéns höger ben med kraft.

SHL:s situationsrum valde att anmäla händelsen till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som nu har fällt Borna Rendulic för knätackling.

Nyckelfaktorer

– Tacklingen utdelas med fart

– Stor skaderisk

Avstängning

Avstängning från Örebro HK:s tre (3) nästföljande matcher i SHL.

Böter

21 000 kr

Från beslutet

När det gäller avstängningsbeslutets utformning finner nämnden skäl att särskilt lyfta fram följande. Det är på grund av Coronapandemin relativt vanligt att matcher flyttas. Detta leder till att det är svårt att förutse hur många matcher som ett lag spelar under en viss tid. Det är därför inte lämpligt att under rådande läge formulera avstängningsbeslut att gälla under viss tid. Nämnden har mot denna bakgrund funnit skäl att istället avgränsa den nu aktuella avstängningen till ett visst antal tävlingstillfällen, dvs. matcher, i aktuell serie (se RF stadgar 15 kap. 6 § sjätte stycket p b). Denna bedömning gäller SHL som är en serie på elitnivå.