Lista: Fem forwards i fokus under säsongen

16 februari 2022 16:00
Lista

Det är dags för en tillbakablick över de senaste månadernas spel. Under tre dagar tittar vi närmare på målvakter, backar och forwards som har stuckit ut. Idag tittar vi närmare på några forwards.


Patrik Karlkvist, IK Oskarshamn

Ingen spelare har gjort fler poäng än Patrik Karlkvist (och Leon Bristedt) sedan den förra listan publicerades i mitten av november. Oskarshamnsforwarden har gjort 13 mål – flest i ligan sedan november – och tio assist på de 19 matcher han spelat. Forwarden har därmed gjort 40 poäng på de 37 matcher han har spelat under sin första SHL-säsong och toppar tack vare detta Oskarshamns interna poängliga. Med 23 mål delar han ledningen i SHL's skytteliga.

Leon Bristedt, Rögle BK

Bristedt fortsätter att leverera för sitt Rögle. Sedan novemberuppehållet har han bara gått av isen utan poäng vid fyra tillfällen på 19 matcher. På dessa matcher har han gjort 23 poäng, av vilka 17 har varit assist. Under lördagens match mot Timrå levererade Bristedt hela fem poäng, vilket var tredje gången den här säsongen han gjorde minst tre poäng i en och samma match.

Linus Karlsson, Skellefteå AIK

Av de 33 poäng som Linus Karlsson har levererat under säsongen har 22 kommit på de senaste 19 matcherna. Tre av dessa mål har varit matchvinnande, vilket är delat flest i ligan sedan den förra listan publicerades. Han har dessutom nätat först i en match tre gånger under tidsperioden. Rookien har totalt gjort 18 mål vilket är bäst i Skellefteå och han är trea i lagets interna poängliga.

Jonathan Lekkerimäki, Djurgårdens IF

Virvelvinden Lekkerimäki har tagit Djurgården och SHL med storm under de senaste veckorna. Totalt har han spelat 18 matcher i SHL den här säsongen. 14 av dessa har kommit sedan november och på dessa 14 har han gjort samtliga sju poäng den här säsongen. Med ett offensivt intryck, uppfiningsrikedom och ett fantastiskt skott har Lekkerimäki snurrat rakt in på folks radar.

Elias Ekström, Örebro Hockey

20-årige Ekström har visat framfötterna i Örebro. Ekström har sedan förra listan publicerades täckt 17 skott på 20 matcher, med sju tacklingar att backa upp det med. Bara två forwards - Leksands Justin Kloos (18) och Skellefteås Melker Karlsson (21) har fler täckta skott sedan november. Ekström har utöver det gedigna defensiva jobbet gjort två mål och två assist framåt på de 20 matcher han har spelat sedan november. Totalt har det bllivit tolv poäng, av vilka fyra är mål, på 38 matcher.

Bubblare

Adam Tambellini, Rögle BK

Tambellini, som i skrivande stund spelar OS för Kanada, har gjort tolv mål och nio assist på 16 matcher sedan november och är fortsatt ett tungt offensivt namn i ligan.