• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans lineup från SHL.se!

9 oktober 2018 15:10
SHL 2018/2019

Efter varje spelvecka presenterar SHL.se "Veckans lineup". Sex spelare är uttagna - spelare som gjort ett extra avtryck de senaste matcherna. Håller du med om spelarvalet, eller är det någon du saknar?


Spelarna i "Veckans lineup" väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Den här uppställningen har haft den senaste spelveckan på sig att visa sina färdigheter och här har ni laget!

Målvakt

Joel Lassinantti, Luleå (1) Efter fyra raka förluster har Luleå nu två raka segrar och trenden pekar tydligt uppåt. En anledning till det stavas Joel Lassinantti. Målvakten har stått på huvudet i segermatcherna mot Färjestad och Djurgården och har bara släppt in ett mål på dessa två matcher. Han har motat 58 av 59 skott den senaste veckan och har verkligen visat klassen i kassen!

Backar

Jens Olsson, Malmö (1) Jens Olsson är inte backen som får de stora rubrikerna, men han har varit en riktig gigant i defensiven för Malmö. Malmö har dragits med en del skadebekymmer på backsidan och då har Olsson klivit fram som lagets naturliga ledare. Han spelar mycket, får stort förtroende i viktiga lägen, är fysisk och täcker mycket skott för sitt lag.

Ryan Gunderson, Brynäs (1) När det har gått tungt så har ändå Ryan Gunderson varit på topp för sitt Brynäs. Han är tvåa i den interna poängligan och i de två senaste matcherna har han dessutom bjudit på tre assist från sin backplats. I matchen mot Timrå spelade han hela 27 minuter, och sett över hela ligan har han mest speltid per match. Nästan en hel minut mer än tvåan.

Forwards

Roman Horak, Växjö (1) Växjös nyförvärv Roman Horak börjar bli varm i kläderna. Det är sällan du kollar in poängprotokollet i Växjös matcher utan att Horaks namn står med. Horak får dessutom stort förtroende av Sam Hallam i viktiga lägen, och levererar därefter. Han är också ett frekvent hot, då han sällan skjuter mindre än tre skott på mål per match.

Robin Figren, HV71 (1) Det är de rutinerade spelarna man ska lita på när det går tungt för laget. Kolla bara på HV71 som bröt en negativ trend senast när Rögle besegrades med 3-2. Två av målen gjordes av Robin Figren, som förutom mål, också bjuder på ett hårt jobb och är ett ständigt hot mot motståndarna med flertalet avslut per match.

Anton Wedin, Timrå (1) Timrå har startat säsongen riktigt bra och en av ledarna i laget har varit Anton Wedin. I senaste matchen mot Mora stod han för ett läckert avgörande när han med en soloprestation säkrade segern för Timrå. Det var mål från Wedins klubba för andra matchen i rad. Wedin är en tydlig ledare i Timrås offensiv i säsongsinledningen.

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger spelaren blivit uttagen i Veckans lineup.