"Målet är att Kahnberg ska kunna spela i ET-slutspelet"

7 december 2011 12:19

Frölundas Magnus Kahnberg har inte spelat sedan 5 november, då han blev skadad efter att ha åkt på en tackling av Linköpings Sebastian Karlsson. Men nu börjar FHC-lägret se ljuset i tunneln igen gällande lagets viktige forward. "Vårt mål är att Kahnberg ska vara tillbaka till European Trophy-slutspelet" säger göteborgslagets rehabansvarige Stina Hedin till Hockeyligan.se.


I tisdags mot Linköping saknade Frölunda skadade Magnus Kahnberg, Jari Tolsa, Pierre Johnsson och Frederik Andersen. Joel Lundqvist som senast var avstängd är nu tillbaka, men gällande de övriga verkar endast Tolsa vara aktuell för spel mot HV71 på torsdag.

- Vi får se hur han känner sig efter dagens (läs onsdag) träning. Det handlar om en nyckelbensskada och det är dag till dag som gäller för Jari, säger Hedin och fortsätter:

- I Frederiks fall (fotskada) går det framåt och han har inte åkt på några bakslag, men troligtvis spelar han inte redan på torsdag. Möjligtvis att han kan vara med i truppen, men spel lär det inte bli. I Pierres fall gick hans ljumskoperation jättebra och nu är det rehab som gäller för hans del, säger Hedin och tillägger:

- Magnus är successivt på väg tillbaka och det går åt rätt håll även för hans del, men det är svårt att säga när han kan vara aktuell för spel igen. Vårt mål är att han ska vara tillbaka till European Trophy-slutspelet (red anmärkning: 16-18 december)

2011-11-08 Elva matchers avstängning för Karlsson