• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

#SHLThrowback - Linköpings rivstart

6 november 2018 14:00
#SHLThrowback

Under landslagsuppehållet kikar vi tillbaka på prestationer från inledningen av säsongen 2018/2019. Denna tisdag tar vi en titt på Linköpings rivstart av säsongen, som var östgötarnas bästa på över tio år.


SHL:s stora utropstecken i inledningen av säsongen 2018/2019 var Linköping. Östgötarna placerade sig tidigt på en förstaplats efter att ha gått segrande i åtta av tio matcher och plockat 24 av 30 möjliga poäng.

Faktum är att laget gjorde sin starkaste säsongsöppning på över tio år. Senast Linköping rivstartade i liknande kaliber, räknat på de tio första matcherna, var säsongen 2005/2006 då laget plockade 27 poäng av 30 möjliga.

När säsongens första landslagsuppehåll nu har tagit vid har östgötarna dock sjunkit både i vad det gäller form och tabellplaceringar. Tommy Jonssons manskap huserar på en femteplats efter att ha hamnat i en svacka och plockat två poäng på de fem senaste matcherna. Frågan är nu om Linköping studsar tillbaka och åter blir ett lag för toppen av SHL-tabellen, som fortsatt är ytterst jämn, i den fortsatta delen av säsongen.