• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Idag 19 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar

Marcus Paulsson: "Nu börjar mina bästa år"

13 maj 2016 14:22

Karlskronasonen Marcus Paulsson är efter tre år i Davos tillbaka i SHL. Inte i Färjestad där han spenderade fem säsonger utan i sin födelsestad Karlskrona där han skrivit på ett långt avtal. "Jag vill att fansen i Blekinge ska veta att jag vill vara med på resan", säger han till SHL.se.


Karlskronasonen Marcus Paulsson har en gedigen meritlista som hockeysspelare. Två SM-guld med Färjestad, ett guld med Davos och massvis av rutin från spel på europeisk toppnivå. 32-åringen har representerat tio olika klubbar under sin karriär, men hemmaklubben Karlskrona har han aldrig spelat för, fram till nu. Frågan om han nu sluter cirkeln i och med att spela för Karlskrona, vill han inte veta av.

– De tankarna har jag inte alls. Nu börjar mina bästa år och jag vill göra mina bästa säsonger. Det är så jag tänker och det jag jobbar för, säger Paulsson och fortsätter:

– Jag har varit lite överallt nu och att få komma hem och spela inför släkt, vänner och familj gör ju att kraven blir högre på en själv. Den utmaningen känner jag mig redo för. För Blekingehockeyn är det otroligt viktigt med ett lag som Karlskrona i SHL. Jag ska göra vad jag kan för att vi ska stanna där.

Var möjligheten att få spela inför familj och vänner den avgörande faktorn i ditt beslut att flytta hem?

– Ja, det var mycket det som spelade in. Sedan var det så klart andra saker också. Att få vara med min familj, min fru och mina barn hela tiden, det kunde jag inte i Davos. De kom så ofta de kunde till Davos och jag åkte hem så ofta jag kunde, men det blev för jobbigt till slut.

Ytterforwarden var 2009 och 2011 med och lyfte LeMat-pokalen med Färjestad och tillbringade totalt fem säsonger i Karlstadklubben. Efter hans bästa säsong i SHL med 37 poäng 2012/2013 lockade en utlandsflytt.

– Det var vissa år som var tyngre och vissa där jag fick en större roll. Färjestad hade så mycket bra spelare som kom och gick. Vissa år var det otroligt hård konkurrens och då vann vi SM-guld. Efter att vi vann så tunnades laget ut och spelare försvann till NHL och KHL och då kanske jag fick ännu mer förtroende och växte lite grann, berättar Paulsson och fortsätter:

– Poängmässigt var ju sista säsongen min bästa i SHL och det året tog jag flera kliv och kände mig redo att dra vidare. Det var många som sa att pressen och kraven var väldigt höga i Davos, det kändes som en stor utmaning.

"SHL är bättre"

Väl i Davos fick Paulsson ikläda sig rollen som en av stjärnspelarna vilket medförde att hans poängproduktion var hög med 87 poäng på 106 matcher. 2015 var han dessutom med och vann mästerskapstiteln i NLA. Med totalt tre guld under karriären får Karlskrona även ett tillskott när det kommer till vinnarmentaliteten i klubben.

– Jag vet inte om jag är en vinnare. Det är klart att alla hockeyspelare försöker vara en vinnare. Men det är otroligt många tillfälligheter och hårt jobb för att vinna ett guld. Många otroligt bra spelare går igenom hela karriärer utan att vinna någonting. Det är klart att jag ska försöka vara en ledare på isen och hjälpa de yngre killarna. Jag fick vara en ledande spelare i Davos och även sista året i Färjestad. Jag har vant mig vid den rollen och lärt mig en hel del. Men det är en skillnad att komma hem till SHL. Ligan är bättre i det stora hela, det kommer att bli tufft.

Under fjolårets säsong hade Paulsson skadebekymmer och spelade endast 21 matcher i den schweiziska ligan. Karlskrona hade som bekant även de ett tufft debutår i SHL, men där klubben efter imponerande insatser i Direktkvalet besegrade AIK och säkrade nytt kontrakt.

Följde du SHL och Karlskrona förra året?

– Absolut. Jag följde ligan, det kan man liksom inte sluta göra bara för att man inte spelar där, det har jag gjort hela livet.

Med tanke på fjolårsäsongen, vad tycker du klubben kan ha för målsättning kommande säsong?

– Klubbens målsättning måste vara att ta sig uppåt. Sedan om det är en, två eller tre placeringar återstår att se. Att göra det bättre än förra året är ett måste. Vi blickar uppåt och måste ta några placeringar i tabellen.

Karlskronas sportchef Michael Sundlöv har redan hintat lite grann om att Paulssons radarpartner kan bli skarpskytten Mattias Guter. En på förhand spännande tanke. Guter var nämligen under fjolårsäsongen den ledande spelaren hos Blekingelaget och gjorde 19 mål och 32 poäng.

– Vi får se hur det blir. Det är bara försommar ännu. Men visst funderar jag i bland på vilka jag ska spela med. Fungerar det med Guter vore det grymt. På pappret ser det bra ut, men sedan ska det funka på isen också. Blir det vi som spelar ihop så ska jag göra allt jag kan för att hjälpa honom bli bättre och få det att funka så bra som möjligt.

"Jag vill satsa långsiktigt"

Marcus Paulsson har kritat på ett treårskontrakt med Karlskrona. Ett ovanligt långt kontrakt, men anledningen till det är glasklar.

– Jag vill vara med och satsa långsiktigt på Karlskrona, det är det som är tanken. Det är många år för mig, men jag vill att publiken och fansen i Blekinge ska veta att jag vill vara med på resan här.