Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

15 augusti 2022 09:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Johan Larsson återvänt till Brynäs och både Oscar Möller samt Joakim Lindström har förlängt med Skellefteå.


Larsson tillbaka i Brynäs

Brynäs har gjort klart med ett meriterat nyförvärv. Johan Larsson, 30, är tillbaka i klubben efter tio säsonger i Nordamerika. Under den här perioden har han gjort 488 NHL-matcher. I NHL har han representerat Minnesota Wild, Buffalo Sabres, Arizona Coyotes samt Washington Capitals. Den gångna säsongen gjorde han 21 pong, vilket är hans poängmässigt bästa notering i NHL.

– Förutom en väldigt kompetent hockeyspelare är han även en stark informell ledare. Johan kommer från en bra NHL-säsong och det känns naturligtvis otroligt bra och vi är väldigt stolta över att ha honom hemma igen, säger Brynäs sportchef Johan Alcén till klubbens hemsida.

Utöver tiden i NHL har Johan Larsson vunnit JVM-guld, VM-guld samt SM-guld med Brynäs 2012.

Kontraktet med Brynäs sträcker sig över säsongen 2024/25.

Möller förlänger med Skellefteå

Oscar Möller kom till Skellefteå från Los Angeles Kings organisation 2011. Bortsett från två säsonger i KHL har Möller varit Skellefteå trogen sedan dess. Han har varit med och vunnit två SM-guld och på 397 SHL-matcher har han gjort 301 poäng. Skellefteåkaptenens tidigare kontrakt sträckte sig till 2023, men nu har han förlängt med ytterligare två säsonger.

– Oscar har varit en av ligans absolut bästa spelare de senaste tio åren och vi är väldigt glada över att ha gjort klart med honom för ytterligare två år. Han leder laget på ett utmärkt sätt både på och utanför isen. Han är en omtänksam person som värnar om både laget och klubben, säger Skellefteås GM Erik Forssell till klubbens hemsida.

... och även Joakim Lindström stannar

Skellefteåikonen Joakim Lindström har bestämt sig för att spela ytterligare en säsong. 38-åringen har spelat tio säsonger i Skellefteå och han har gjort näst flest poäng i klubbens historia. På meritlistan har Joakim LIndström bland annat två SM-guld och inte mindre än tre Guldhjälmar.

– Det känns superkul. Det ska bli roligt att åka ut på isen med grabbarna igen. Jag känner mig laddad. Det känns som vi har ett väldigt bra lag på gång här så det ska bli otroligt kul, säger Joakim Lindström till klubbens hemsida.

Lindströms nya kontrakt med Skellefteå gäller över kommande säsong.

Plato lånas ut

Oskarshamn meddelade i veckan att Hampus Plato kommer att lånas ut den här säsongen. Förra säsongen gjorde han 34 grundseriematcher samt tio slutspelsmatcher, men nu lånas han ut till Västevik.

– Vi ser vad Hampus gjorde under förra säsongen när vi testade honom i SHL. Han gjorde oss inte besvikna och han växte in i ansvaret och rollen han gavs. Vi hoppas att denna utlåning till Västervik ska göra att kan fortsätta utvecklingen och få den istid han behöver, säger sportchef Thomas Fröberg.

Lånet gäller resten av säsongen, men Plato kan kallas tillbaka om Oskarshamn om behovet finns.