• Huvudsponsorer

Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Tisdag Tis 2 Oktober Okt

#SHLThrowback – Ryan Lasch

20 februari 2018 13:00
#SHLThrowback

Han kom till Frölunda säsongen 2014/2015 efter att ha spelat större delen av säsongen i finska TPS. Säsongen efter var han den poängbästa spelaren i hela SHL. Nu är han tillbaka efter en säsong i Schweiz och SC Bern, och ligger även nu i toppen av poängligan.


Ryan Lasch gjorde SHL-debut säsongen 2010/2011, då i Södertälje. Lasch svarade då för 30 poäng och var näst bäst i den interna poängligan. I hela SHL hamnade han på blyga 36:e plats. Det året åkte Södertälje ur SHL och Ryan Lasch hamnade säsongen efter i den finska ligan och Pelicans. Där noterades han för 62 poäng på 59 matcher.

Säsongen 2012/2013 var en stökig säsong för amerikanen som representerade hela fyra lag. Norfolk Admirals i AHL, Fort Wayne Komets i ECHL, lånades ut till Växjö i SHL under tio matcher och gjorde sedan elva matcher för Toronto Marlies i AHL. Säsongen därefter var han tillbaka i SHL och spelade hela säsongen för Växjö.

I Frölunda hamnade han 2014/2015 efter att ha spelat 43 matcher i TPS och den finska ligan. 31-åringen hann då med att spela tolv matcher i grundserien för Frölunda och svarade för 14 poäng, i slutspelet blev det lite sämre utdelning med tre poäng på nio matcher.

Året efter var forwardens poängbästa säsong i SHL då han svarade för 15 mål och 36 assist och vann den totala poängligan med 51 inspelade poäng när Frölunda vann SM-guld. Flyttlasset gick sedan vidare till Schweiz och SC Bern där han spelade under hela förra säsongen och Lasch stod som ligavinnare ytterligare en gång.

Nu är han alltså tillbaka i Frölundatröjan och ser att ut att bryta sitt poängrekord i SHL. På 45 matcher har Lasch noterats för 50 poäng och är i topp av poängligan - igen.