• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans nyheter – det hetaste som hänt i veckan

28 oktober 2019 10:00
Veckans nyheter

En händelserik SHL-vecka är över. Vi fick exempelvis se två spelare byta SHL-klubb, ytterligare två spelare värvas, ett gäng fina mål och en tränare som dök upp i folkdräkt.


Brynäs värvar från ligakonkurrent

Emil Molin fick det aldrig att lossna i Malmö, delvis på grund av skador. Men i veckan lämnade han Redhawks, och blev i stället klar för Brynäs. En klubb där han var med och vann SM-guld 2012 och där pappa Ove Molin är assisterande tränare.

Finländare till Redhawks

Efter att Emil Molin lämnat klubben valde Malmö att ersätta honom med Matias Myttinen, 29. Den finländske forwarden/centern kommer närmast från KHL-spel med Jokerit. Myttinen fick en smakstat i Malmö då han gjorde två poäng (1+1) mot Oskarshamn.

Kaptenen skadad

Oskarshamn fick ett tungt besked i veckan då det konstaterades att lagkaptenen Johan Alm åkt på en korsbandsskada och behöver opereras. IKO-kaptenen blir borta "under en längre tid".

Back stannar i Luleå

Oscar Engsunds karriär har fått ett lyft i Luleå och han är just nu inne på sin fjärde säsong i klubben. Att Luleå är nöjd med vad den 26-årige backen presterar visade de i veckan då de förlängde kontraktet fram till 2023.

Han blir ny GM i Örebro

Stefan Bengtzén blev i måndags klar som ny General Manager i Örebro. 56-åringen har tidigare bland annat varit sportchef i både BIK Karlskoga och Brynäs. Han börjar sin nya tjänst den 18 november och kontraktet gäller fram till 2022.

Kärki till Linköping

Efter åtta matcher i Färjestad gick Jarno Kärkis korttidskontrakt med Värmlandsklubben ut. Den 25-årige finländaren blir dock kvar i SHL. Han har sktivit på ett korttidskontrakt med Linköping och debuterade för tabelljumbon i lördags.

Oskarshamn plockar in rutinerad back

Oskarshamn har haft en del skadebekymmer. Bland annat återfinns backarna Oskar Nilsson och Johan Alm på skadelistan och därför har klubben plockat in Nichlas Torp, 30, på ett korttidskontrakt. 30-åringen har över 400 SHL-matcher på meritlistan och höjdpunkten är SM-guldet med HV71 2010.

Veckans...

...klapp-klapp: Örebro. Närkingarnas ledningsmål mot Rögle tåls att se om och om igen.

...poängkung: Ryan Stoa, Örebro. Gjorde två mål mot Leksand i torsdags och följde upp det med två fullträffar mot Rögle – och med det var han ensam om att göra fyra poäng i SHL förra veckan.

...utstyrsel: Roger Melin, Leksand. Nykomlingen är inne i en tuff period, och inför torsdagens match mot Brynäs dök tränaren Roger Melin upp i folkdräkt för att få laget att "slappna av lite".

... tapp: Linköping. LHC är i stort behov av poäng och det såg länge bra ut i veckans matcher, men det slutade med två förluster. Mot Färjestad hade östgötarna både 2-0 och 3-1, men det blev förlust efter förlängning. Mot Växjö i lördags tappade Linköping 2-0 till 2-6.

...skott i krysset: Filip Berglund, Skellefteå. Västerbottningarna hade en tung dag i Göteborg, men lagets enda mål var riktigt snyggt.

...fullpoängare: Luleå och Örebro. Både Luleå och Örebro har varit starka den senaste tiden och de fortsatte på den inslagna vägen den gångna veckan då de var de enda lagen som tog sex poäng.

...räddning: Markus Svensson, Färjestad. Jaakko Rissanen trodde nog på ett mål här, men Svensson hann dit med plocken.

...passning: Ryan Lasch, Frölunda. Amerikanen har gjort tio assist den här säsongen, delad trea i assistligan, och när man ser den här passningen förstår man varför.