• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Idag 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar

Veckans eSHL - utmärkt underhållning

27 januari 2020 16:18
eSHL

Omgång tre och fyra av eSHL är avklarade vilket innebär att den andra veckan av ligan nu är över. Dubbelmöten mellan Leksands IF och Djurgården Hockey, samt Växjö Lakers och Rögle BK bjöd under veckan på utmärkt underhållning i eSHL-studion och de tuffa bataljerna var ett nöje att följa.


Leksands IF gav styrkebesked

Leksand hade en på pappret tuff vecka då de mötte Djurgården på måndag och topptippade Malmö på fredag. Den insatte skulle förmodligen inte tippat att Leksand skulle knipa värst många poäng under veckan, men seriens troligtvis äldsta lag sett till medelåldern gav ett riktigt styrkebesked genom att vinna en match i båda dubbelmöten. Än mer imponerande var att försvaret och målvaktsspelet var i det närmaste exemplariskt och en stark insats av forwards ledde till att målskillnaden för veckan också var positiv - två mål plus.

Två lag fortsätter obesegrade

Suveräna titelfavoriten Linköping HC och utmanaren Färjestad BK fortsätter vinna och har nu båda hela åtta vinster på åtta matcher. Båda lagen har ställts inför tufft motstånd, men ingen har ännu lyckats kämpa ner något av ligans två hetaste lag. Under måndagskvällen var dock Linköping nära en förlust mot Rögle, som genom utmärkt försvar och effektiva avslut lyckades ta en av matcherna till övertid.

IK Oskarshamn söker fortfarande sina första poäng

Alla lag hade olika utgångslägen då man tog åt sig utmaningen med eSHL; vissa klubbar värvade färdiga lag medan andra valde att bygga nåt nytt från lokala talanger. IK Oskarshamn hör till den senare kategorin och de har fått lära sig en tuff läxa under ligans första två veckor. Den gångna veckan spelade truppen mot Luleå och Linköping, som båda hör till Europas absoluta elitlag, och resultatet var inte vackert - ett mål framåt och hela 49 i den egna kassen.

Marcus “McMaggan” Magnusson gjorde ett lyckat inhopp i studion

Under fredagens omgång fick vi se ett personalombyte i eSHL-studion, då Fredrik “JAEGARNS” Andersson inte hade möjlighet att delta som vanligt. Istället fick vi njuta av en utmärkt insats från erfarne sportkommentatorn Marcus “McMaggan” Magnusson som gjorde ett inhopp vid sidan om Adam “Esdor” Ericson.

Klipp: Se första matchen av Rögle BK - Växjö Lakers och McMaggans debut i studion här från Sportbladet

Veckans stjärna

Utmärkelsen ‘Veckans stjärna’ går till hela Leksands IF-truppen. Laget lyckades som sagt ställa till med skräll mot storfavoriten Malmö och spelade överlag riktigt övertygande hockey. Om formen håller i sig kan vi få se Leksand gå långt in i slutspelet.

eSHL-säsongen fortsätter redan idag med omgång 5. I Sportbladets sändning klockan 19:00 drabbar HV71 och Örebro Hockey samman.