Petersson återvänder till Djurgården

25 juni 2018 15:00
Nyförvärv

Backen Bobbo Petersson svarade för sin poängbästa säsong på seniornivå 2017/2018 i Karlskrona. Nu står det klart att han spelar i SHL nästa säsong med Djurgården - en klubb som han lånades ut till under 2013/2014.


Vänsterskytten Bobbo Petersson var under en längre period under junioråren i Linköpings organisation. Under säsongen 2012/2013 lånades backen ut till Örebro och där blev han kvar fram till säsongen 2016/2017. Under sin andra säsong i Örebro lånades Petersson ut till Djurgården under ett fåtal matcher och nu står det klart att han återvänder till klubben.

Bobbo Petersson kommer senast från spel i Karlskrona och svarade för två mål och elva assist på 49 matcher. Backen har en hel del rutin från sina säsonger i SHL och har 225 SHL-matcher i bagaget. Joakim Eriksson, strategisk sportchef i Djurgården, beskriver sitt nyförvärv som en av Karlskronas topp fyra backar under förgående säsong och fortsätter;

– Vi har skrivit ett 1-års avtal med Bobbo som är en skridskostark vänsterskjutande tvåvägsback med bra rörelsemönster och över 200 matcher i SHL. Bobbo är en flerdimensionell back utan några egentliga svagheter. Han är en typisk allround back som kan användas i de flesta spelformer.