• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan

JVM-drömmen släckt - Juniorkronorna nollade och utslagna

3 januari 2019 10:20
Bild från JVM-matchen mellan Sverige och Schweiz där svenska spelare jagar efter en motspelare
JVM

Sveriges planer på en ny framgång på juniorscenen är grusade. Mötet med Schweiz slutade i en blytung förlust med siffrorna 0-2 - och trots ett massivt skottövertag lämnar Juniorkronorna mästerskapet redan i kvartsfinal.


Sverige - Schweiz 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)

Med segrar i samtliga fyra gruppspelsmatcher bakom sig klev Sverige under natten till torsdagen in i JVM:s slutspel. På andra sidan isen väntade Schweiz, ett motstånd som redan på förhand framstod som lurigt och ett motstånd som även öpnnade målskyttet.

Med en kvart spelad av den första perioden skickade Yannick Bruschweiler in ledningsmålet för Schweiz. Det satte Sverige i en sits där de blågula var pressade att jaga från underläge. Och visst skapade Juniorkronorna sina lägen, för sett till avsluten saknade Sverige knappast chanser till en kvittering.

Men istället för ett utjämnande ökade Schweiz på till 0-2 halvvägs genom mittenakten. Sverige satte därifrån in en intensiv forcering och dominerade slutperioden stort, med bland annat 19 skott på mål. Luca Hollenstein stängde dock igen det schweiziska målet totalt och lämnade isen med maximala 41 räddningar.

Sverige å sin sida gick av samma is utan ett enda gjort mål och en förlust som betyder att JVM-resan är över - för första gången på 13 år redan i kvartsfinalstadiet. Emil Bemström, Samuel Fagemo, Adam Ginning och övriga SHL-talanger vänder nu hem till sina klubblag. Samtidigt spelar Schweiz vidare och i semifinalen väntar Finland, som chockade Kanada och eliminerade värdnationen från slutspelet.