• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan

20 frågor – sommarspecial: Sanny Lindström

8 juli 2020 09:00
20 frågor – sommarspecial

Vi fortsätter med 20 frågor, men i juli blir det inte med spelare utan andra personer i och kring ligan. Nu har det blivit dags för Sanny Lindström, som vann SM-guld med Färjestad 2011 och som numera är expert i C More. Här pratar 40-åringen om husvagnssemestrar, varför han gillar Linköpings silly season samt hur han träffade sin fru.


1. Vad ser du mest framemot i sommar?

– Värmen. Vi reser mycket med familjen, men den här sommaren kommer att bil annorlunda. Då hoppas jag att det blir varmt och skönt här hemma i Sverige.

2. Husvagn eller hotell?

– Jag är uppvuxen med husvagn. Vi semestrade i husvagn varje sommar när jag var liten, runt om i Europa. Nu väljer jag hotell. Skulle du ha ställt frågan om husbil eller hotell hade det varit 50/50. Det är mysigt att åka runt i husbil, men en husvagn skulle jag aldrig åka runt i.

3. Varför blir det inte husvagn?

– Jag kan inte backa med släp. Därför är husbil smidigare.

4. Men det låter på dig som att du ändå uppskattade husvagnssemestrarna när du var barn?

– Jättehärligt var det. Jag har fått se jättemycket. Redan i mitten på 80-talet åkte vi runt med familjer i Europa. Jag har haft förmånen att se mycket av Europa, olika länder och kulturer. Vi var i forna Jugoslavien bland annat. Det är kul att ha fått se mycket.

5. Att du reste mycket när du var barn, tror du att det är en anledning till att gillar att resa så mycket nu?

– Ja, absolut. Min fru är också uppvuxen så, med husvagnssemestrar. Det var faktiskt så vi träffades första gången, då vi var tio år. På en campingplats i Spanien.

6. Hur träffades ni senare?

– Sedan hängde vi varje sommar fram till vi var kanske 16 år. Sedan slutade jag åka ner till Spanien där mina föräldrar och där min fru Marinas föräldrar var. När jag var 21 år bodde jag i USA och hade varit skadad mycket. Därför hade jag knappt varit hemma på två år. När jag väl kom hem var mina föräldrar på den här campingen i Spanien som vi hade varit så mycket på. Då bestämde jag mig för att åka och överraska dem. Då flög jag ner dit och hälsa på. Då var Marina där och hälsade på sina föräldrar av en händelse. På den vägen är det.

7. En stekhet dag på stranden, vilket glass väljer du?

– Då är en päronsplit alltid gott.

8. Vad gör du helst för att koppla bort hockeyn under säsong?

– Vara med familjen. Hockey går knappt att koppla bort under säsongen. Man måste hela tiden vara uppdaterad. Jag har ganska svårt att koppla bort hockeyn, vilket ibland inte är helt bra.

9. Var du likadan under din aktiva karriär, att du hade svårt att koppla bort hockeyn?

– Ja, det hade jag nog. Jag har alltid levt mig in mycket. Då var det mer att jag var tvungen att äta och sova rätt. Nu är det matcher varje dag och man vill hålla koll på allting.

10. Golf eller padel?

– Padel.

11. Spelar du mycket padel?

– Vi fick padelhall till Karlstad i slutet av november. Vi var väl sist i Sverige. Nu har jag uppgraderat mig med bra racket och fastnat för det. Det är roligt.

12. Vilket SHL-lag tycker du har värvat mest intressant i sommar?

– Linköping. De har värvat centrar, vilket var problemet i fjol. Nu har de fått in (Markus) Ljungh och (Oula) Palve, en första- och andrecenter. Sedan tycker jag det är intressant med Filip Berglund på backsidan. De har haft en stark silly season. Men bara för att jag säger att de har haft en stark silly season betyder det inte att jag tror att Linköping kommer att vara ett topplag. Poängmässigt var de ganska dåliga i fjol, om vi ska vara ärliga. De kommer att vara bättre i år, men jag tror inte LHC kommer att vara topp-4.

13. Om vi går in på spelare då, är det någon spelare du är extra nyfiken på inför kommande säsong?

– Det är alltid kul när det kommer hem spelare, spelare som återvänder som har varit borta något år eller unga spelare som kommer upp. Det finne en uppsjö av spelare man kan nämna. Ta en sådan som Leon Bristedt och även Micke Lindqvist (Färjestad). Det är två toppspelare när de är hela och friska. Det är killar som säljer biljetter. Även Filip Berglund, som Linköping har värvat, tror jag kommer att få ett jättegenombrott.

14. Om du vore sportchef i en klubb och fick välja en målvakt, en back och en forward bland dina tidigare lagkamrater att bygga laget kring. Vilka skulle du välja?

Cristopher Nihlstorp i målet. Där har vi en matchvinnande målvakt, som är rolig att ha omkring sig. Som back hade jag valt Kalle Koskinen i Timrå. Du visste alltid vad du fick av honom. Extremt lojal och framförallt en väldigt bra kille. Sedan hade jag tagit Henrik Zetterberg, såklart.

15. Vilken är din favoritserie?

– Homeland är slut, men det är defintivt en favorit. Billions är där upp och Suits. Där har du tre serier jag gillar.

16. Vem var du i skolan?

– Rollsökande. Skulle du kolla med min klass på högstadiet skulle det säkert vara många som inte kom ihåg mig. Det var en brytpunkt där mina kompisar från sexan började kröka i sjuan, medan jag var sportnörden som hade svårt att hitta min roll i sjuan och åttan.

17. Det låter som att det var en jobbig period?

– Ja. Jag tror att alla som var på väg in i puberteten och skulle hitta sin roll på en ny skola, där kompisarna tidigare hade varit tryggheten, skulle tycka att det var jobbigt. Det var väl det. Men jag har alltid varit väldigt social och lätt att umgås med. Jag har haft mycket olika kompisar, från olika konstellationer.

18. Vad har du kvar på din bucket list?

– Jag ska åka till Maldiverna. Jag måste åka dit. Det är en drömresa, som jag har haft länge. Det kan låta ytligt, jag förstår det. Resor är något jag gillar, att se mig omkring. Maldiverna har jag velat åka till så länge jag kan minnas. Det får bli det ytliga svaret.

19. Vilken var den senaste film du såg på bio?

– Det måste vara någon Lasse-Maja-film (Lasse-Majas detektivbyrå) med familjen.

20. Nämn tre artister du lyssnar på just nu?

– Det går inte att komma ifrån att jag lyssnar på Lars Winnerbäck. Det finns alltid där. Petter lyssnar jag en del på nu. Sedan tycker jag att Lady Gaga är väldigt cool.