Tre beslut från disciplinnämnden

18 november 2015 11:50

Under onsdagen kom Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd med tre beslut rörande spelare och händelser i SHL. Tre spelare stängs av och det handlar om Mats Rosseli-Olsen i Frölunda, Örebros Joel Mustonen och Bill Thomas i MODO.


Bill Thomas, MODO Hockey - 4 matcher (3+1)

MODO:s forward stängs av i fyra matcher varav en omvandlas till böter om 12 500 kronor för sin tackling mot huvudet på Garret Roe i matchen mot Linköping.

Utdrag från domen:
Thomas har kommit in sent och medvetet utdelat en armbågstackling mot huvudet på en motspelare. Tacklingen är helt onödig, vårdslös och respektlös.

Joel Mustonen, Örebro Hockey - 8 matcher (6+2)

Örebros forward Joel Mustonen stängs av i totalt åtta matcher varav två omvandlas till böter om totalt 12 000 kronor. Tacklingen han delade ut var en tackling riktat mot huvudet på Djurgårdens Marcus Sörensen.

Utdrag från domen: Joel Mustonen kommer in i situationen som tredje man när Djurgårdenspelaren redan är hårt uppvaktad av en annan Örebrospelare. Djurgårdenspelaren har fokus på den spelare som uppvaktar honom bakifrån och pucken och har ingen möjlighet att försvara sig mot Mustonen som kommer in från sidan. Vidare hade Joel Mustonen möjlighet att utdela en tackling axel mot axel men viker trots detta in snett framför motspelaren och riktar tacklingen mot dennes huvud. Tacklingen är vårdslös och respektlös och uppfyller kraven för att omfattas av den straffskärpning som skett inför innevarande säsong när det gäller tacklingar mot huvudet.

Mats Rosseli-Olsen, Frölunda HC - 2 matcher (2+0)

Mats Rosseli-Olsen i Frölunda får två matchers avstängning för sitt slagsmål i matchen mot Djurgårdens Philip Holm. Ett slagsmål där Rosseli-Olsen ses som drivande av. Ingen omvandling till böter.

Utdrag från domen: Av utredningen framgår att Mats Rosseli Olsen gjort sig skyldig till slagsmål utan handskar, vilket inte ingår i spelet och inte är ett acceptabelt beteende inom svensk ishockey.