• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov

Veckans nyheter – det hetaste som hänt i veckan

14 oktober 2019 09:30
Veckans nyheter

Ny vecka och två fullmatade omgångar att se framemot. Men innan vi lägger fokus på det som kommer ska vi som vanligt blicka tillbaka lite. Här är det hetaste från den gångna SHL-veckan.


OS-forward till HV71

Alexander Bergström gjorde stor succé senast han spelade i SHL (med Karlskrona). Efter två år i Ryssland återvänder nu den 33-årige forwarden, som spelade OS 2018, till Sverige och det var HV71 som vann kampen om Bergströms namnteckning. 33-åringen har skrivit på ett treårskontrakt.

Örebrobacken förlänger

Rasmus Rissanen kom till Örebro inför säsongen 2018/19, och närkingarna är nöjda med vad finländaren har presterat. I veckan kom belöningen i form av ett nytt tvåårskontrakt. Finländarens nya kontrakt sträcker sig över säsongen 2020/21.

Färjestad värvar

Jens Westin skadade sig i Färjestads 12-0-seger mot Oskarshamn och blir borta i drygt sex veckor. Då väljer Färestad att agera. Värmlänningarna har plockat in Gustav Bouramman, 22, som de fem senaste säsongerna spelat i Nordamerika. Bouramman har skrivit ett korttidskontrakt med Färjestad.

SHL-lagen med bra utgångsläge i CHL

Endast en omgång återstår av CHL-gruppspelet, och SHL-lagen har skaffat sig bra utgångsläge. Djurgården och Luleå är redan klara för slutspelet, medan Skellefteå, Färjestad och Frölunda är på slutspelsplats inför den sista omgången (som spelas i morgon tisdag).

Örebros fina form

Örebro har haft fyra raka hemmamatcher och dessa har man utnyttjat på bästa sätt. Närkingarna tog två nya trepoängade den gångna veckan, mot Växjö samt Oskarshamn, och därmed är Örebro nu femma i tabellen.

Veckans...

...kedjekamrat: Mathias Bromé, Örebro. Hade chansen att själv lägga in 4-1-målet mot Växjö i tom kasse, men valde att ge Sakari Salminen öppet mål i stället.

...nolla: Malmö. Skåningarna vill nog helst bara glömma den här veckan. I torsdags blev de nollade av Skellefteå, 0-4. Samma resultat blev det också i lördags mot Djurgården.

...dragning: Olle Lycksell, Linköping. Förarbetet till Max Lindroths 3-2 mot Leksand kan man kolla på många gånger.

...hattrick: Gustav Rydahl, Färjestad. HV71 var på väg mot segern, men Färjestad vände till 4-3 – och Rydahl gjorde tre av målen.

...hyllning: HV71:s hyllning av Per Ledin och Andreas Jämtin.

...poängkungar: Marek Hrivik, Leksand, och Sebastian Erixon, Färjestad. Båda svarade för fyra poäng, fördelat på två mål och två assist, den gångna veckan.

...målvakt: Gustaf Lindvall, Skellefteå. Västerbottningarna har fin form för tillfället, mycket tack vare Gustaf Lindvall. Han höll nollan mot Malmö och räddade sedan 26 av 27 skott mot Brynäs.

...räddning: Viktor Fasth, Växjö. Glenn Gustafsson trodde nog att han skulle göra mål här, men Fasth hann över.

...spelvändning: Frölunda. Först räddning av Niklas Rubin, sedan vänder göteborgarna och Joel Lundqvist sätter 1-0 efter en individuell prestation.