• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt

Djurgården värvar från HA - center ansluter

15 februari 2019 11:40
NYHET

Inför seriespelsavslutningen i SHL värvar Djurgårdens IF från HockeyAllsvenskan. På fredagsförmiddagen stod det klart att stockholmarna tar in den 26-årige centern Dennis Svensson, som ansluter från Skånelaget Pantern för resten av säsongen.


Med transferfönstrets stängning runt hörnet har Djurgården gjort klart med en ny center. På fredagen presenterade Stockholmsklubben att Dennis Svensson, närmast från IK Pantern, ansluter till laget för resten av säsongen.

– Om vi vill ha en lång och framgångsrik vår så kommer det att krävas att vi har en grovtrupp så vi till fullo kan parera för eventuella sjukdomar och skador som allt som oftast uppstår under slutdelen av säsongen. Då konkurrenssituationen i vår spelartrupp är tuff när vi har ett friskt lag så har det varit viktigt att det sista tillskottet till lagbygget dels kan täcka upp vid eventuella centerskador och dels accepterar sin roll i laghierarkin, sade Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida och fortsatte:

– Därför är vi väldigt nöjda att denna lösning blivit möjlig. Dennis är en centertyp med god skridskoåkning och ansvarsfullhet i sitt spel. Han har spelat i Pantern med såväl Robin Jensen och Sebastian Strandberg och de har givit goda vitsord om Dennis personlighet och lagspelet.

Svensson, som har Kristianstads IK som moderklubb, gjorde åtta poäng på 45 matcher i Pantern under säsongen och debuterade i SHL redan förra året när han lämnade just Pantern för en kortare sejour i Karlskrona.