• Huvudsponsorer

Daniel Zaar: "Vi går för att vinna"

11 september 2017 10:00
Intervju

Daniel Zaar, med långt förflutet i Rögle, spelade i AHL med Cleveland Monsters förra säsongen och är nu tillbaka i Sverige och Skåne - men i Malmö Redhawks. Ett Malmö som den här säsongen gör sin första CHL-turnering.


Malmö gör som sagt sin första CHL-turnering denna säsong, men Daniel Zaar har tidigare erfarenhet från turneringen då han representerade Luleå säsongen 2014/2015. Det gick bra både för Luleå och för Zaar, norrbottningarna vann nämligen hela turneringen och Helsingborgssonen noterades för sju mål och sju assist på 13 matcher. Nu har han gjort fyra matcher i CHL med sin nya klubb.

– Det känns bra, det är perfekt att få igång tävlingsmatcherna direkt, försäsongen kan bli lite dryg annars. Så det är perfekt och känns bra med laget, säger forwarden.

Är det någon större skillnad på CHL nu än när du spelade senast?

– Nej, inget större som man märkt av direkt. Den största skillnaden är att lagen är jämnare eftersom det är färre lag. I Luleå hade vi några grundspelsmatcher där vi vann med tvåsiffrigt, men det är jämnare nu och det är den största skillnaden, berättar 24-åringen.

På de fyra matcherna som Malmö spelat i CHL har Daniel Zaar svarat för tre assist. Men kedjan med Zaar, Händemark och Görtz skulle enligt den förstnämnda ha gjort fler mål.

– Jag tycker vi hittar varandra bättre i kedjan, vi kunde kanske göra fler mål med lite extra skärpa och flyt. Vi har haft bra lägen i både powerplay och fem mot fem, men det blir bättre och bättre för varje match och träning som går, berättar Daniel Zaar.

Hur lyder målsättningen för Malmö i CHL?

– Vi har inte någon speciell målsättning, vi vill vinna det finns inget annat när man spelar matcher. Vi går för att vinna så får vi se hur långt det kan bära, men vi har en bra chans.

Med fyra matcher spelade och bara två matcher kvar i gruppspelet ligger Malmö just nu på en andraplats, en poäng bakom tjeckiska Kometa Brno. Det är just Kometa Brno som är skåningarnas motstånd i de två sista matcherna. Malmö kan ta sig vidare till slutspelet förutsatt att man tar minst en poäng då KalPa som jagar andraplatsen ligger fem poäng bakom skåningarna.

– Vi har bra chanser, jag har aldrig mött det tjeckiska laget tidigare men jag tror vi har goda chanser att vinna, då är vi etta i gruppen och det ska vi se till att göra, konstaterar Daniel Zaar.

Hemma i Skåne

Daniel Zaar är född i Helsingborg och fostrades i Jonstorps IF innan han säsongen 2010/2011 gick till Rögles organisation. Efter två säsonger i juniorlagen fick Zaar chansen att göra sin SHL-debut, på 25 matcher fördelades de tre poängen på två mål och en assist. Säsongen därpå spelade Rögle i HockeyAllsvenskan och forwarden stod för sin näst bästa säsong, poängmässigt. På 52 matcher gjorde han 16 mål och 20 assist, och var den junior som gjorde både flest mål, assist och poäng i hela HockeyAllsvenskan. Säsongen 2014/2015 väntade SHL-spel igen, men denna gång med Luleå. En säsong där Zaar fortsatte att leverera, han hamnade på en fjärdeplats i den interna poängligan med sina 27 poäng. Grädden på det berömda moset blev förstås CHL-segern. De två senaste säsongerna har Daniel Zaar spenderat i AHL och när flyttlasset gick tillbaka till Sverige, var Malmö den hetaste kandidaten för skånepågen.

– Jag har varit runt och träffat olika klubbar, men Malmö kändes rätt för mig. Här kan jag utvecklas mest och vi har bra lag som kan gå långt i år. Jag gick enbart var som var bäst för min egen skull och Malmö föll valet på, säger 24-åringen.

Det är just Rögle ni möter i SHL-premiären den 16:e, hur går tankarna inför det mötet?

– Det ska bli jätteroligt, det är lika bra att kasta sig in i hetluften direkt så det blir perfekt! Det ska bli roligt och möta dem, avslutar Daniel Zaar.