• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

SHL Awards - Finalister till Årets forward

1 april 2016 21:01

SHL 2015/2016 har bjudit på prestationer i absolut världsklass på många håll i vinter. De allra främsta profilerna och spelarna prisas i SHL Awards i C More den 4 maj. Men redan nu har juryn sagt sitt och finalisterna är klara i kategorin Årets forward.


Ryan Lasch - Frölunda HC

Amerikanen Ryan Lasch kom till Frölunda lagom till slutskedet av förra säsongen och gjorde då ett starkt avtryck i Göteborg. På den inslagna vägen har Lasch fortsatt och i år har han varit en av Frölundas klart mest lysande stjärnor.

Seger i poängligan, seger i assistligan och med i toppen av skytteligan är tre kvitton på att Lasch har varit en utmärkande forward denna säsong och varit en starkt bidragande faktor till Frölundas fina säsong. Lasch ska också ha en stor eloge för hans arbete tillsammans med lagkaptenen Joel Lundqvist då Lasch har stått för flertalet av assisten fram till kaptenen som haft en ovanligt målglad säsong.

Motivering från jurymedlem:

"Lasch är den enskilt viktigaste anledningen till att lagets powerplay blomstrat och dessutom en starkt bidragande orsak till Joel Lundqvists plötsliga formtopp".

Anton Rödin - Brynäs IF

Med ett nyskrivet kontrakt och ett kaptensmärke på bröstet gled Anton Rödin in på isen i Gavlerinken Arena och bar sitt Brynäs på axlarna från dag ett. Rödin bildade en fruktad kedja med Greg Scott och Oskar Lindblom och när Rödin var på isen var spelet oftast i offensiv zon för Brynäs.

Trots en tuff skada för Rödin och endast 33 spelade matcher i SHL är Brynäskaptenen ett namn på mångas läppar när det kommer till att nominera årets spelare. Svårt att säga annat då Rödin levererade 37 poäng under säsongens gång och endast var sex mål ifrån skytteligatoppen trots sin skada.

Motivering från jurymedlem:

"Överglänste alla andra innan hans säsong tog slut på grund av en skada. Ligans klart starkast lysande stjärna"

Patrick Thoresen - Djurgården Hockey

Årets nyförvärv. Så lät det inför säsongen när Djurgården presenterade Patrick Thoresen till sitt lagbygge, och norrmannen har inte gjort någon besviken. Efter en något tung start på serien har Thoresen sakta växt in i SHL-kostymen för att på slutskedet av säsongen visat att han håller absolut toppklass.

När Djurgården behövde honom som mest klev han fram och ledde sitt lag som tack vare Thoresen sånär tog sig direkt till kvartsfinal. Thoresen kom dessutom tvåa i poängligan i SHL och bjöd på delikata passningar till sina lagkamrater i match efter match.

Motivering från jurymedlem:

"Få spelare i serien har den tyngd och pondus i sitt spel och bara genom sin blotta närvaro inger han respekt och kan diktera tempot i matcherna".