Stephen Dixon stängs av tre matcher

5 november 2014 08:35

Luleås forward Stephen Dixon tilldömdes matchstraff i lagets sista match innan uppehållet efter en tackling mot Färjestads Anton Grundel. Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd har nu beslutat att han tilldöms en avstängning motsvarande tre matcher.


Stephen Dixon tilldelades matchstraff när hans Luleå mötte Färjestad den 1 november 2014 efter en vårdslös tackling. Nu har beslut kommit från Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som talar om att Dixon stängs av i tre matcher.

Utdrag från beslutet:
"Stephen Dixon har haft möjlighet att utdela en regelrätt tackling. Istället har han hoppat in tacklingen på ett sätt som inneburit att motspelaren har träffats av en uppåtdrivande kraft, vilket har fått till följd att motspelaren våldsamt tryckts upp mot sargen och skadats. Tacklingen är vårdslös. Stephen Dixon ska därför ådömas en avstängning".

Av de tre matcherna omvandlas en till böter och en följer automatiskt vid matchstraff. Avstängningen har global verkan och omfattar således även internationella tävlingar varför Dixon var avstängd i Luleås match i CHL under tisdagskvällen.

Detta innebär i praktiken att han även missar den första matchen efter uppehållet när Luleå möter HV71 borta den 13 november.

Jämtin frias helt

Disciplinnämnden har också beslutat att HV71:s Andreas Jämtin frias efter en förseelse som föranledde en anmälan efter matchen mot MODO den 1 november.

I anmälan stod skrivet att Jämtin kom in som tredje man och tacklade en motspelaren i ryggen med händerna höga och med skridskorna lyfta från isen. Motspelaren utgick från matchen med en knäskada och en hjärnskakning.

Disciplinnämnden gör följande bedömning:
"Efter att ha granskat filmsekvensen anser nämnden att Andreas Jämtin i huvudsak missar motspelaren och att endast en lättare fysisk kontakt uppstår. Nämnden anser inte att denna kontakt motiverar någon bestraffning".