• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Idag 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb

Roger Melin återvänder till Linköping

9 april 2012 19:30

Roger Melin återvänder till Linköpings HC. Den före detta AIK-tränaren, som tog "Gnaget" till SM-semifinal för andra säsongen i följd, har skrivit på för tre år i Östergötland. "Vi gör en liten nystart och jag tror att han är helt rätt person att leda laget under de kommande tre åren", säger Linköpings sportchef Johan Hemlin i ett pressmeddelande.


Det är knappast en främmande miljö som Roger Melin kommer till, då han var huvudansvarig i klubben mellan 2003 och 2006. Efter en och en halv säsong i Färjestad, en halv säsong i Frölunda och fyra säsonger i AIK återvänder 55-åringen LHC.

– Jag trivdes bra här förra gången och det är en riktigt bra hockeyförening med bra medarbetare och ett bra lag. Det känns oerhört inspirerande att jobba i den här miljön, säger Roger Melin, som har framgångsreceptet klart:

– Jag vill spela en hockey som är väldigt fartfylld om man säger så. Det är inte bara anfallsmässigt utan vi ska även åka mycket skridskor i försvarsspelet, jaga motståndarna och sätta hård press. Det är A och O i dagens hockey.

Linköping kommer från en mindre lyckad säsong då laget lyckades undvika Kvalserien tack vare en poäng mot MODO i sista omgången. Nu bygger man partvis nytt.

– Roger har gång på gång visat att han är en erkänt skicklig tränare. Vi gör en liten nystart och jag tror att han är helt rätt person att leda laget under de kommande tre åren. Han gjorde ett bra intryck senast han var i vår förening, säger sportchefen Johan Hemlin.