• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Roger Melin återvänder till Linköping

9 april 2012 19:30

Roger Melin återvänder till Linköpings HC. Den före detta AIK-tränaren, som tog "Gnaget" till SM-semifinal för andra säsongen i följd, har skrivit på för tre år i Östergötland. "Vi gör en liten nystart och jag tror att han är helt rätt person att leda laget under de kommande tre åren", säger Linköpings sportchef Johan Hemlin i ett pressmeddelande.


Det är knappast en främmande miljö som Roger Melin kommer till, då han var huvudansvarig i klubben mellan 2003 och 2006. Efter en och en halv säsong i Färjestad, en halv säsong i Frölunda och fyra säsonger i AIK återvänder 55-åringen LHC.

– Jag trivdes bra här förra gången och det är en riktigt bra hockeyförening med bra medarbetare och ett bra lag. Det känns oerhört inspirerande att jobba i den här miljön, säger Roger Melin, som har framgångsreceptet klart:

– Jag vill spela en hockey som är väldigt fartfylld om man säger så. Det är inte bara anfallsmässigt utan vi ska även åka mycket skridskor i försvarsspelet, jaga motståndarna och sätta hård press. Det är A och O i dagens hockey.

Linköping kommer från en mindre lyckad säsong då laget lyckades undvika Kvalserien tack vare en poäng mot MODO i sista omgången. Nu bygger man partvis nytt.

– Roger har gång på gång visat att han är en erkänt skicklig tränare. Vi gör en liten nystart och jag tror att han är helt rätt person att leda laget under de kommande tre åren. Han gjorde ett bra intryck senast han var i vår förening, säger sportchefen Johan Hemlin.