Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

14 december 2020 10:00
Veckans SHL

Som vanligt inleder vi måndagen med att blicka tillbaka på vad som har hänt den senaste veckan. Exempelvis har HV71 lånat Craig Schira från Rögle, Jonathan Sigalet har återvänt till Frölunda och Simon Robertsson har skrivit a-lagskontrakt med Skellefteå.


Sigalet återvänder

Jonathan Sigalet byter Brynäs mot Frölunda. Klubbarna har kommit överens om att Frölunda lånar den 34-årige backen för resten av säsongen.

– Vi lever på lånad tid med Theodor (Lennström), vi vet inte när han åker. Vi ville ha in en back till och då dök den här möjligheten upp. En gynnsam lösning, ekonomiskt sett, som funkar för oss i dessa tider, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Sigalet kom till Frölunda från Luleå inför säsongen 2016/17. Under sina tre år i Frölunda var han med och vann två CHL-titlar samt SM-guld 2019. Efter guldet valde han att flytta till Brynäs. Men nu är Sigalet alltså tillbaka i Göteborg.

– Det känns som ett naturligt steg för mig. Jag kan klubben och har relationer med såväl spelare som ledare. Det skall bli spännande att avsluta karriären i just Frölunda, säger Sigalet till klubbens hemsida.

Schira till HV71 på lån

Craig Schira, 32, har haft svårt att platsa i Rögle den här säsongen och han är endast noterad för sex matcher. Nu har Rögle och HV71 kommit överens om att Jönköpingsklubben lånar in den 32-årige kanadensaren.

– Craig är en tvåvägsback som har många säsonger i SHL bakom sig. Med tre backar borta behöver vi ta in en på kort tid och vi är tacksamma mot Rögle att det gick att lösa med Craig, säger HV71:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida.

Lånet gäller till och med den 1 januari, och det är en rutinerad back HV71 får in. Schira kom till Sverige och Luleå 2015. Efter två säsonger i Norrbotten och har sedan 2017 tillhört Rögle och säsongen 2018/19 var han lagkapten i Ängelholmslaget.

Haag förstärker Linköping

Även Linköping har valt att ta in ett lån. I söndags meddelade klubben att de lånar forwarden Villiam Haag, 27, från allsvenska Almtuna. Förra säsongen gjorde han 33 poäng (12+21) på 52 allsvenska matcher. Den här säsongen har han procucerat nio poäng på 20 matcher.

Lånet gäller december ut, vilket betyder att Haag kan spela fyra matcher i Linköping.

Frölunda lånar

Eftersom Frölunda hade flera spelare uttagna till den svenska bruttotruppen till JVM valde göteborgarna förra måndagen att låna in Jonatan Lundin Andersson, 20, från Hanhals i två veckor.

Lundin Andersson har spelat juniorhockey i Frölunda tidigare och förra säsongen gjorde han sex SHL-matcher (en assist) med göteborgarna.

...medan Skellefteå lånar ut

Oscar Eriksson, 20, har noterats för en SHL-match i Skellefteå den här säsongen. Han har även gjort tio matcher i Hockeyettan med Piteå. Nu lånas backen ut igen – till allsvenska Västervik. Lånet gäller i två veckor (och klubbarna gick ut med lånet förra måndagen).

Robertsson stannar i Skellefteå

Simon Robertsson debuterade i SHL med Skellefeå under förra säsongen. Den här säsongen har 17-åringen noterats för åtta SHL-matcher och Skellefteå gillar det de ser – och belönat Robertsson med ett rookiekontrakt över säsongen 2023/24.

– Det känns jättekul att få skriva ett långt kontrakt med Simon, som är en skicklig spelare från våra egna led. Vi tror att han har en väldigt spännande framtid här hos oss, säger Skellefteås GM Erik Forssell till klubbens hemsida.

Robertsson om det nya kontraktet:

– Det känns stort. Jag har ju varit med a-laget ganska mycket nu så det är skönt att man får vara kvar och de tror på en, säger han till klubbens hemsida.