Veckans nyheter – det hetaste som hänt i veckan

13 januari 2020 09:30
Veckans nyheter

Vi har 13 SHL-matcher att se framemot den här veckan, men innan vi blickar framåt ska vi som vanligt sammanfatta den vecka som har gått. Här är de viktigaste nyheterna samt de snyggaste prestationerna från de sju senaste dagarna.


Dubble SM-guldmedaljören slutar

Jimmie Ericsson, 39, meddelade i veckan att han inte kommer att fortsätta med ishockey. För ett knappt år sedan skadade 39-åringen både hälsenan och vadmuskeln och det är dessa skador som tvingar honom att lägga skridskorna på hyllan. Ericsson har spelat 558 SHL-matcher (287 poäng). Två gånger har han blivit svensk mästare med Skellefteå (2013 och 2014) och lägg därtill både KHL-titel och VM-guld.

Åhlund lämnar Oskarshamn efter säsongen

Håkan Åhlund var med och tog upp Oskarshamn i SHL förra säsongen. Därefter skrevs ett nytt avtal på ett år med möjlighet till ett års förlängning, men på Åhlunds begäran kommer kontraktet inte att förlängas skriver IKO på sin hemsida. Därmed lämnar Håkan Åhlund Oskarshamn efter den här säsongen.

– Jag har haft en dialog med Håkan angående framtiden och vi ville ha klarhet från honom så tidigt som möjligt. Han vill avsluta i år och det har jag den största respekten för, säger klubbens General Manager Thomas Fröberg.

Brynäsforward förlänger

Daniel Mannberg gör karriärens bästa SHL-säsong målmässigt. 27-åringen har gjort åtta mål så här långt och nu belönas han av Brynäs med ett nytt kontrkat. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2021/22.

Veckans...

...direktskott: Kalle Östman, Djurgården. 25-åringen fick en riktigt bra träff när han tryckte in säsongens tredje mål.

...lag: Färjestad. Tog sex poäng den gångna veckan och blir därför "veckans lag" tack vare bättre målskillnad än Örebro, som också tog full pott.

...uppåkning: Tomi Sallinen, Brynäs. Finländaren fullbordade vändningen mot Linköping med en individuell prestation.

...förlustsvit: Linköping. Östgötarna har förlorat åtta raka matcher och nu är det bara målskillnad som skiljer till Leksand just under kvalstrecket.

...handledsskott: Jesper Olofsson. Pang! Inte mycket att göra för Oscar Alsenfelt där.

...poängkung: Anton Rödin, Brynäs. Rödin hade en ritktigt bra vecka och är en stor anledning till att Gävlelaget tog fem poäng. Brynäskaptenen svarade för fyra mål och en assist.

...räddning: Christoffer Rifalk, Rögle. Röglemålvakten visade mot Leksand att han skulle klara sig bra som fotbollsmålvakt också.

passning: Ryan Lasch, Frölunda. Passningen till Theodor Lennström kan man se hur många gånger som helst.

skott i krysset: Emil Larsson, Luleå. Det där avslutet satt där det skulle.

...hyllning: Andreas Engqvist, Djurgården. Den förre Djurgårdskaptenen har tvingats sluta på grund av huvudskadorna han har åkt på. I torsdags fick han en välförtjänt hyllning.