Veckans nyheter – det hetaste som hänt i veckan

3 februari 2020 10:00
Veckans nyheter

Den kommande veckan är det uppehåll i SHL och i stället får vi bänka oss framför Beijer Hockey Games. Innan vi blickar framåt ska vi som vanligt göra en tillbakablick för att se vad som har hänt sedan förra måndagen. Här är de hetaste nyheterna, snyggaste målen och läckraste spelen från den gångna veckan.


Förändring i Brynäs trupp

Brynäs har knutit till sig John Persson, 27, som närmast kommer från finska SaiPa. I motsatt riktigning går Emil Forslund. Persson har tidigare spelat SHL-hockey i både Färjestad och Mora. Han har även 181 NHL-matcher med New York Islanders på meritlistan. Perssons kontrakt med Brynäs sträcker sig över säsongen 2020/21.

20-åring stannar i Örebro

Lukas Pilö, 20, kom till Örebro under U16-tiden och den här säsongen står han noterad för sex poäng på 26 matcher. Örebro tror mycket på Pilö och bevisade det när de i veckan förlängde hans kontrakt. Pilös nya avtal med Närkeklubben sträcker sig över säsongen 2021/22.

14 SHL-spelare i Tre Kronor

Inga SHL-matcher i veckan. I stället är det Beijer Hockey Games som gäller. Förbundskapten Johan Garpenlöv tog i veckan ut det svenska laget och i ursprungstruppen var det tio spelare från SHL som tog plats. Men efter en del avhopp är det i dagsläget 14 spelare från SHL som är med i truppen.

Kelleher förlänger

Tyler Kelleher, 25, gör sin första säsong i Europa och han har imponerat. Kelleher toppar den interna poängligan i Oskarshamn. Nu står det klart att den amerikanske forwarden blir kvar i Småland. Kelleher har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Oskarshamn.

Tränarbyte i Oskarshamn

Oskarshamn som fajtas i botten av tabellen valde i veckan att göra ett tränarbyte. Håkan Åhlund fick lämna uppdraget som huvudtränare. In plockades i stället Per-Erik "Perra" Johnsson, som tidigare tränat bland annat Leksand, Skellefteå och Färjestad. IKO presenterade även Jeff Jakobs som ny assisterande tränare, vid sidan av Fredrik Hallberg.

Veckans...

...klappklapp: HV71. Linus Sandin kan inte gärna missa efter den här passningen från från Filip Sandberg.

...klapplkapp 2: HV71. Jönköpingslaget sicksackar sig fram och det snygga anfallet resulterar också i ett mål.

...snöpligaste: Eric Gelinas, Rögle. Inte det roligaste målet att göra i egen kasse...

...förarbete: Linus Persson, Leksand. Efter att ha haft FBK-spelarna som koner stod Persson även för en bra passning fram till Wännström.

...smällkaramell: Nils Lundkvist, Luleå. Luleåbacken fick på en kalasträff.

...lag: HV71. Jönköpingslaget var ensamma om att ta nio poäng. Men det var dock inte alla lag som spelade tre matcher den gångna veckan. Luleå och Djurgården vann två av två matcher.

...poängkung: Per Åslund, Färjestad. Åslund levererade sju poäng (2+5) på Färjestads tre matcher den gångna veckan.

...passning: Erik Gustafsson. Vilken framspelning till Konstantin Komarek!

...entré: Brendan Shinnimin, Växjö. Shinnimin och Luleåfansen har haft sina duster och i torsdags dök han upp i Coop Norrbotten Arena i en kycklingdräkt.

...återkomst: Lias Andersson, HV71. Den förre guldhjälten gjorde i lördags sin första match i HV-tröjan sedan han återvände till klubben.