• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans nyheter – det hetaste som hänt i veckan

4 november 2019 10:00
Veckans nyheter

I veckan är det landslagsuppehåll i SHL, men i väntan på att Karjala-turneringen ska dra igång blickar vi tillbaka på det hetaste som hänt den gångna veckan. Vi fick bland annat fick se Örebro och Leksand ta full pott, ett zorromål från Nils Höglander samt Tuomas Kiiskinen stå för en drömdebut i Skellefteåtröjan.


Luleå värvar forward

På grund av skador på Carl Mattsson, Emil Larsson och Filip Hållander plockade Luleå i veckan in rutinerade Daniel Widing, 37. Luleå blir 37-åringens sjätte klubb och han närmar sig nu 650 spelade matcher i SHL. Widings kontrakt med norrbottningarna sträcker sig fram till den 19 december.

Skellefteå förlänger med talang

Albin Sundsvik, 18, har en bra säsong bakom sig. Han har gjort nio mål på elva matcher med Skellefteås J20-lag samt stått för en poäng på sju SHL-matcher. I veckan fick han sin belöning av klubben, i form av ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021/22.

Back lämnar Växjö

David Bernhardt kom till Växjö från Djurgården under förra säsongen, men nu lämnar den 21-årige backen Smålandsklubben. Växjö gick i veckan ut med att kontraktet, som gällde fram till 2021, bryts och att det var ett ömsesidigt beslut.

SHL-spelare i Tre Kronor

Veckan inleddes med att förbundskapten Johan Garpenlöv tog ut sin trupp till Karjala Tournament och i ursprungstruppen fanns 15 SHL-spelare med. Därefter har det blivit en del förändringar och i dagsläget är det 16 SHL-spelare i Karjala-truppen.

Veckans...

...delikatess: Nils Höglander, Rögle. Ännu en gång bjuder han oss på ett zorromål.

...debut: Tuomas Kiiskinen, Skellefteå. Mål vid första pucktouchen i Skellefteåtröjan, och av bara farten gjorde finländaren ytterligare ett mål några minuter senare.

...brödrapar: Filip och Christian Sandberg. Christian gjorde 1-0 mot Oskarshamn, framspelad av lillebror. Därefter var det Filip Sandberg som gjorde 2-0.

...ras: Oskarshamn. Återigen hade Oskarshamn en tung förstaperiod. HV71 hade 6-0 efter de första 20 minuterna.

...avgörande: Henrik Törnqvist, Linköping. Skottfinten och sedan avslutet i krysset håller högsta klass.

...poängkung: Leon Bristedt, Rögle. Gjorde fyra poäng (2+2) på två matcher den gångna veckan. Med det var han veckans bäste poängplockare, tack vare fler mål än ytterligare en trio spelare som hade fyra poäng.

...klubblyft: Mathias Bromé, Örebro. Örebros forwardsstjärna fortästter att leverera och mot Skellefteå lyfte han påpassligt på Skellefteåbackens klubba innan han gjorde mål.

...lag: Örebro och Leksand: Duon var de enda lagen som tog full pott den gångna veckan.

...fångst: Per Åslund, Färjestad. Har FBK-forwarden en bakrund som amerikansk fotbollsspelare?