• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans Match: Finalreprisen

12 mars 2020 16:00
Veckans Match

Veckans Match står mellan två klassiska klubbar - och är en repris på fjolårets SM-final.


Frölunda mot Djurgården. Göteborg mot Stockholm. Ett klassiskt möte. Hade resultaten gått lite annorlunda i tisdags hade matchen kunnat gälla en kvartsfinalplats, men så blev det inte. Det saknas dock inte tändvätska inför mötet - som är en repris på förra vårens SM-final.

– Man känner av den känslan, det är alltid bra matcher mot Djurgården, säger Frölundas Jacob Peterson när SHL.se ringer upp.

Han får medhåll av gästernas back Linus Hultström:

– Det har varit tajta matcher under mina år i Djurgården. Det är små saker som avgör och det blir ofta sevärda matcher, säger Hultström och utvecklar:

– Blir det inte det så blir det riktigt tråkiga matcher. Ofta är det mycket fart, men det är inte alltid mycket mål. Farten gör det sevärt - i alla fall för supportrarna. Som coach är det nog lite frustrerande - men som spelare bryr man sig inte så mycket, skrattar han.

– Jag håller med, säger Peterson. Det kan vara lite från match till match. Det kan vara fram och tillbaka i vissa matcher och sedan blir det lite mer tillknäppt i nästa. Så det håller jag verkligen med om. Vi får se hur det blir, haha!

Hemma bäst för Djurgården - men borta?

Stockholmarna har inte förlorat på hemmaplan sedan den 14 november 2019, vilket gör att sviten är uppe i imponerande 16 raka matcher. På bortaplan har det däremot varit en annan historia. Djurgården är på tionde plats när det gäller inspelade poäng utanför sin egen borg.

– Egentligen behöver det inte vara någon skillnad, säger Hultström och fortsätter:

– De matcher vi har förlorat borta har vi varit rent ut sagt dåliga. Vi har absolut inte kommit upp i den nivå som vi vet att vi kan spela på och det är lite frustrerande faktiskt. Sedan kommer vi hem och två dagar senare spelar vi jättebra. Sedan åker vi iväg igen och faller tillbaka. Det är frusterande. Vi gjorde en bra match borta mot Linköping och i Karlstad. Det är inget vidare.

Djurgården kan inte tappa mark och har fortfarande möjlighet klättra i tabellen. Det gör att läget för att tämja bortaspöket eller skrämma bort det samma är ypperligt.

– Det här är en möjlighet att åka dit och göra en bra match. Gör det vi har pratat om. Jag tycker att vi bjuder på lite många chanser på bortaplan. Ibland när man spelar borta måste man backa hem och spela lite tråkigt och ta till vara på de chanser man får, menar Hultström.

Gryende form i Göteborg

Frölunda, å sin sida, har haft en tung period sedan CHL-finalen men på senare tid har spelet börjat sitta. Tisdagens 3-0-seger nere i Malmö var kanske inte perfekt, men det var ett bra steg på vägen. Och det var lagets tredje match på de senaste fyra där man tar poäng.

– Det kändes riktigt bra. Vi hade någon dipp med utvisningar och sådär men fem mot fem kändes det bra, förklarar Peterson och fortsätter:

– Vi har kommit från en tyngre period men nu tycker jag att vi har fått en bra känsla i laget. Vi har gått steg för steg i rätt riktning så det har känts bättre och bättre. Även om vi inte har fått resultat i vissa matcher så har prestationen varit bättre och bättre. Det är en bra känsla i laget, säger han.

Laget kan fortfarande tappa mark till Örebro, som skuggar en poäng bakom göteborgarna på åttondeplats.

– Vi vill spela så bra som möjligt och spela ihop laget. Vi vill naturligtvis hålla Örebro bakom oss. Nu är det sista matchen innan slutspelet så det är inga problem att tagga till, avslutar Peterson.

Nedsläpp sker ikväll klockan 19:00. Matchen spelas inför tomma läktare på grund av coronaviruset.