• Huvudsponsorer

CHL-äventyret över för Brynäs – Växjö vidare

12 december 2017 22:00
CHL

Endast ett svenskt lag återstår i Champions Hockey League när turneringens kvartsfinaler är färdigspelade. Brynäs föll även i det andra mötet med tjeckiska Oceláři Třinec - medan äventyret fortsätter för Växjös efter stordramatiken hemma mot Bern.


Brynäs-Oceláři Třinec 3-5 (4-8)

Brynäs resa i säsongens upplaga av Champions Hockey League är över. Gävlelaget lyckades inte studsa tillbaka efter 3-1-förlusten nere i tjeckiska Třinec, utan föll med en tvåmålsmarginal även i returen hemma i Gavlerinken.

Oceláři öppnade målskyttet i efterdyningarna av ett powerplay genom Tomáš Marcinko i den första perioden - strax efter att Jesper Boqvist kunde ha givit Brynäs ledningen är han fick ett friläge. Trots att man fick chansen i spel fem mot tre kunde Brynäs inte få hål på gästernas burväktare, Šimon Hrubec, som motade samtliga 15 skott i den första perioden och stod för ett flertal fina ingripanden.

När tjeckerna gjorde 2-0 och gick upp i totala 5-1 blev uppförsbacken alldeles för brant för Brynäs. Förvisso reducerade Alexander Bjurström med en fin handledare halvvägs in i perioden men närmare än ett uddamålsunderläge kom inte Tommy Sjödins manskap. Třinec bevakade sin ledning väl och kunde till slut vinna matchen med 5-3 och matchserien med totalt 8-4.

Växjö-SC Bern 4-2 (6-5)

Växjö i sin tur tog emot SC Bern. Smålänningarna föll med uddamålet i den schweiziska huvudstaden i det första mötet men skulle vända på skutan hemma i Vida Arena.

Växjö fick bästa tänkbara start när Andrew Calof tryckte in en retur till 1-0 efter bara två minuters spel. Gästerna kom tillbaka och kunde kvittera genom Marc Arcobellos i spel fem mot fyra - och precis som i Schweiz senast var mötet av en mycket jämn karaktär.

Starten på den andra skulle bli identisk med den första. Tidigt in i akten var Liam Reddox påpassligt framme och petade in en lös puck bakom Leonardo Genoni och ännu en gång hade hemmalaget kvitterat de totala siffrorna. Växjö fortsatte på den inslagna vägen och skulle dessutom i den tredje perioden dra ifrån ytterligare - med ett planenligt tidigt mål.

Efter ett fint passningsspel kunde supertalangen Elias Pettersson hänga in 3-1 i schweizarnas nät - och trots att man ökade på ytterligare genom Robert Roséns 4-1 skulle dramat sannerligen fortsätta ända in i det sista.

Arcobello blev tvåmålsskytt när Bern reducerade och slutskedet av perioden blev en virvlande och nagelbitande historia. Gästerna skapade ett bastant tryck och fick som mest spela sex mot tre, men med en fenomenal Viktor Andrén i målet kunde Växjö till slut hålla undan. Mötet slutade totalt 6-5 för smålänningarna, som för andra året i följd avancerar till semifinal i turneringen.

Övriga resultat i CHL:

Brno-JYP Jyväskylä 3-3 (6-8)

Zürich-Liberec 0-2 STR (1-2)