Fransson - Luleås formstarkaste spelare

23 februari 2012 16:39

Inför torsdagens matcher leder tabellettan Luleå Elitserien med fem poäng före Frölunda och Brynäs. Lagets formstarkaste spelare sett till de fem senaste matcherna är backen Johan Fransson. "Det har känts bättre på slutet och jag har börjat hitta tillbaka till mitt spel" säger LHF-spelaren till Hockeyligan.se.


Fem poäng på de fem senaste matcherna och med dina 18 poäng (1+17) på 43 matcher leder du poängligan för Luleås backar. Det går bra nu Johan Fransson?

- Tidigare under säsongen har det varit lite upp och ner och en del frustration. Och då blir det oftast inte bra. Man vill så mycket hela tiden och man vill vara bäst i varje match, men det funkar inte riktigt så. Därför är det också extra skönt för självförtroendet att jag har kunnat bidra med lite poäng i de senaste matcherna.

"Varit lite frustrerad"

Senast Fransson spelade i Luleå, det vill säga under säsongen 2009/2010, stod han för 30 poäng på 54 matcher och under 2010/2011 mäktade den 27-årige Kalixsonen för 16 poäng på 38 matcher för KHL-laget SKA St. Petersburg. Med ett sådant facit var förväntningarna rätt höga på dig inför säsongen, hur ser du själv på det?

- Jag tror att mina egna förväntningar har varit lite för höga, både spel- och poängmässigt. Därför har jag också varit lite frustrerad emellanåt. Nu har jag ju väntat på att få göra ett mål sedan den tredje omgången, men jag hoppas på att det lossnar framöver och det finns ju fortfarande kvar någon kasse i mig, säger LHF-backen med ett skratt och fortsätter:

- Med lite flyt och med tanke på alla skott jag har tagit hade jag kunnat göra 10-15 mål, men antingen är det dåligt skytte från min sida eller så finns det helt enkelt många bra målvakter i Elitserien.

"Något i laget som är djävulskt bra"

Efter 2-1-segern i lördags mot Djurgården sa du att ni har något i laget som är djävulskt bra. Du får gärna utveckla det resonemanget?

- Även om vi ligger under lyckas vi ofta kriga oss till poäng och jag är imponerad över alla vinnarskallar vi har i laget. Även om vi kanske inte har vår bästa dag lyckas vi ofta ändå vinna matcherna och det har stärkt oss som lag.

Vi får gå tillbaka ända till säsongen 1999/2000 för att hitta en lika poängstark säsong för Luleå, eller då laget senast hade samlat på sig 89 poäng på 50 matcher.

- Vi har spelat stabilt hela säsongen och vi har inte direkt haft några långa dippar. Sedan har vi varit förbannat bra bakåt och vi har också haft ett riktigt bra målvaktsspel. Vi gör inte så jättemånga mål framåt, men det är sällan vi rasar ihop och att vi inte har haft någon riktig genomklappning är en styrka i sig, säger Fransson och tillägger:

- Visst borde vi ha gjort mer mål, men vi har samtidigt skapat djävulskt med chanser och det hade varit mycket värre om vi inte hade skapat så mycket chanser.

"Målet är att vinna serien"

Hur ser du på resten av säsongen?
- Med tanke på var vi ligger nu är vårt mål givetvis att vinna serien och att avsluta på bästa sätt inför slutspelet. Än så länge har vi inte en tanke på slutspelet och det gäller att leverera i de matcher vi har kvar innan det.

Vilka spelare har imponerat mest på dig i ditt lag?
- Vi har varit starka som lag, men för att nämna några så tycker jag att Sebastian Enterfeldt, Simon Hjalmarsson och Niklas Olausson har varit riktigt bra.

Hur ser du på att just de du nämner har placerats i andra klubbar till den kommande säsongen?

- Det är som vanligt, jag menar det är klart att det skrivs om spelare som har spelat skitbra och som dessutom har utgående kontrakt. Det är klart att det finns intresse för sådana spelare.