• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep

Mest värdefulle spelare - Joakim Lindström

5 maj 2017 19:52
#shlawards

Efter att samtliga juryröster är sammanräknade står det klart att Skellefteå AIK:s forward Joakim Lindström är mest värdefulle spelare i SHL 2016/2017.


Joakim Lindström är SHL:s mest värdefulle spelare 2017. 33-åringens återkomst till Skellefteå efter två år utomlands gav ett rejält eko i hockeysverige och värvningen var en av de tyngsta inför säsongen. Således var förväntningarna stora på den elegante ytterforwarden, men vi kan lugnt konstatera att han levererade.

Han var Skellefteås klart mest lysande stjärna, bar laget på sina axlar och under de sista veckorna av SHL när Skellefteå jagades i kampen om kvartsfinalplats klev han fram och gjorde 15 poäng på de elva sista matcherna. Totalt stod Lindström för 54 poäng, vilket han vann poängligan i SHL med och hans 36 assist var även det bäst av samtliga spelare. Dessutom skrinnade stjärnan endast av isen poänglös i 15 av 51 matcher, ett mycket starkt facit.

– Det är väldigt stort och att just jag vann bland alla bra spelare är jag mycket stolt och glad över. Det är speciellt, det måste jag säga. Det är en bekräftelse på att man gjort någonting bra och den dagen man lägger av kanske man tittar tillbaka på det här med stolthet, förklarar Joakim Lindström i sändningen av SHL Awards.