• Huvudsponsorer

Trotjänare tillbaka i Skellefteå

13 december 2017 10:15
Nyförvärv

Skellefteå AIK bekräftade på onsdagsförmiddagen att Jimmie Ericsson gör comeback.


När Jimmie Ericssons kontrakt med Skellefteå AIK gick ut efter den förra säsongen talade mycket för att karriären led mot sitt slut. 37-åringen drogs med skadebekymmer och huruvida han kunde fortsätta spela ishockey eller inte var oklart.

Nu står det dock klart att trotjänaren gör comeback i SHL och i Skellefteå AIK:s färger. Detta bekräftade klubben på sin hemsida under måndagseftermiddagen.

– Att få tillbaka honom i laget är viktigt ur många aspekter, han är inte bara en bra hockeyspelare och ledare utan han har även respekt bland lagkamrater, motståndare och domare. Han har ett driv och vill vinna, berättade sportchefen Micke Lindgren för klubbens hemsida.

Ericsson har under sommaren tränar på egen hand och varit på is med klubbens U20-lag samt med division 1-klubben SK Lejon under hösten. Under de kommande veckorna kommer han att träna för fullt med laget och enligt Lindgren är forwarden, som fyller 38 i februari, aktuell för spel i januari.

– Jag hade inte så stora förhoppningar efter fjolåret men jag har tränat på med rehab och har inte haft ont sen augusti. Det gjorde att jag började hoppas på en comeback, sade Ericsson till klubbens hemsida och fortsatte:

– Nu väntar fortsatt hårt jobb och det kommer inte bli spel för mig den första tiden. Men det är en stor glädje att få spela hockey igen och vara tillbaka i laget.

Kontraktet med Skellefteå AIK gäller för resten av säsongen 2017/2018.