• Huvudsponsorer

HV71 missar CHL-slutspelet

10 oktober 2017 23:00
CHL

Det var HV71 som hade mest att spela för under tisdagen i CHL. Och efter dagens match mot Oceláři Třinec står det nu klart att smålänningarna missar slutspelet. Malmö, Frölunda och Brynäs, som också spelade ikväll, var redan klara för slutspel.


Oceláři Třinec - HV71 3-0

Oceláři Třinec kom ut starkt och gjorde första målet redan efter drygt en minut. Trots att HV71 bjöds på tre powerplay i första perioden så var det ändå 2-0 på tavlan efter de första 20 minuterna.

Den andra perioden blev mållös och med fem minuter kvar av matchen gjorde smålänningarna ett sista ryck genom att plocka målvakten, som idag var Fredrik Pettersson Wentzel som gjorde comeback efter en lång tids skadefrånvaro. I och med detta kunde Oceláři Třinec göra sitt sista mål för kvällen i tom bur och HV71 missar i och med det slutspelet.

Även Brynäs, Frölunda och Malmö, som redan är klara för slutspel, spelade ikväll. Brynäs förlorade med 3-2 mot Red Bull Munich, trots att Gävlelaget hade en 2-0-ledning i den andra perioden. Frölunda vände ett 1-0-underläge mot franska Gap och vann med 3-1. Och i mötet mellan Malmö och Kometa Brno kunde Cristopher Nilstorp hålla nollan när skåningarna vann med 3-0.