• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt

20 frågor med Jimmy Andersson

22 november 2019 14:00
20 frågor

Vilken är den värsta utskällning Jimmy Andersson fått? Vilken är hans största motgång? Och vilken SHL-back tycker han är svårast att möta? Det och ytterligare 17 frågor, vissa hockeyrelaterade andra inte, svarar Linköpings 30-åriga forward på här.


1. Vilken styrkeövning tycker du är roligast respektive tråkigast?

– Jag är kort och har korta ben. Jag gillar inte att springa, vilket säger sig självt. Överkroppsövningar gillar jag. Jag är rätt bra där.

2. Vilka rutiner har du en matchdag?

– Eftersom jag pendlar från Norrköping blir det annorlunda. Till värmningen och sedan hem direkt efter den. En timme i säng och sedan göra mig i ordning. Jag brukar duscha för att vakna till liv. Sedan vill jag vara på hallen tre timmar innan nedsläpp, och det rör till det hela. Jag har ungefär två timmar mellan besöken i hallen.

3. Varför vill du vara där så långt innan match?

– Jag brukar skoja och säga att det är skönt att slippa alla idioter, och sedan är upp till mottagaren att ta det för vad det är. Jag brukar dricka kaffe och snacka med materialarna. Det finns alltid historier att diskutera. Det är skönt att prata av sig innan allvaret.

4. När har du varit som mest starstruck?

– Det har jag varit flera gånger, men en gång var första gången jag träffade ”Pajen” (Niklas Persson, numera GM i Linköping) och vi skulle spela ihop. Det var rätt speciellt. Han var en sådan man hade sett på tv.

5. Finns det något du ångrar med din karriär?

– Framförallt är det mina juniorår i HV. Jag ångrar inte de i sig, men att jag inte tog tillvara på dem bättre än jag gjorde.

6. På vilket sätt?

– Jag blev lat och trodde att det var den enkla vägen. Jag tränade inte som jag skulle, sov inte som jag skulle och åt inte som jag skulle. Nu i efterhand förstår jag vilken möjlighet jag hade, som jag bara lät rinna ut i sanden.

7. Fanns det någon punkt som blev som en ögonöppnare?

– Under mina år där var jag på gränsen till a-laget i HV71 och jag spelade även några matcher på den högsta nivån. Året efter spelade jag i Divison 1 och det var en rätt stor ögonöppnare. Att det här kommer inte att fungera om jag verkligen vill spela på den här nivån. Jag fick någonstans börja om.

8. Vilken back är svårast att möta i SHL?

– Kodie Curran, om han har pucken. Det är inte lätt.

9. Om du fick välja en egenskap från en annan spela i SHL. Vad hade du valt?

– Jocke Lindströms skott.

10. Vilken person har betytt mest för din karriär?

– Min mamma. En sak jag direkt tänker var när jag var liten och ville sluta, men det tillät inte hon och det är jag tacksam för idag. Sedan allt annat, ta sig till träningar, alltid stöttat hemifrån och alltid stått upp för mig, även om jag gjort fel här och där. Det håller hon fortfarande på med, men på en annan nivå. Min mamma har varit hård med ärlig.

11. Vilken arena i SHL är roligast att spela i? Du får inte välja Saab Arena.

– Malmö Arena är alltid kul. Själva arenaupplevelsen är något utöver det vanliga i SHL.

12. Vilken är den värsta utskällning du fått av en tränare?

– Det finns ett par, men jag de hade en fin från Sune Bergman, men den är på Division 1-nivå med Vita Hästen. Det satte sig rätt hårt. Det låg bara ett papper med min statistik på platsen och man såg att det inte gick jättebra. Sedan blev jag inkallad på kontoret. Sedan sa Bergman: ”Jag ville bara att du skulle se hur jäkla dåligt det går för dig just nu”. Sedan kunde jag gå därifrån. Det var inte så produktivt, utan mer att sätta ner foten.

13. Om du ska unna dig något, vad köper du då?

– Godare snus än jag brukar.

14. Om du skulle göra en regelförändring, eller annan ändring, inom hockeyn. Vad skulle det vara?

– Jag tycker att puck out är något vi kan slopa. Det är ett hittepå.

15. Ditt bästa barndomsminne?

– Ett minne som etsat sig fast var när vi spelade DM. Då spelade vi en avgörande kvalmatch mot Nynäshamn. Vi låg under med 0-2 inför tredje perioden. Då fick jag göra tre mål och vi vann med 3-2. När jag känner mig nere brukar jag tänka på det och jag blir lite varm direkt. Känslan är att det var i går, men det är 15 år sedan.

16. Vilket ämne förutom idrott gillade du mest i skolan?

– Syslöjd. Det var jag, en kille till och resten tjejer. Det var mitt favoritämne.

17. Vilken är din största motgång?

– Det är nog när jag inte blev uttagen till JVM. Det var den enda landslagssamlingen jag inte var med på. Jag var med från U16 hela vägen till den turningen.

18. Fick du någon motivering?

– Nej. Pär Marts tyckte inte det behövdes. Det var jobbigt.

19. Hur hanterade du det?

– Då var jag 18 år. Då hanterade jag väl ingenting. Nu skulle jag hantera det bättre. Då vändes livet upp och ner, tyckte jag då. Då såg jag inte att solen skulle gå upp dagen efter, men det växer man ifrån.

10. Nämn tre artitster har du på din spellista just nu?

– Rise Against är bra. Kapten Röd gillar jag. Sedan säger jag gamla Linkin Park, innan den här nya skiten.