• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt

Återvänder till Linköping: "I behov att förstärka forwardssidan"

24 januari 2018 16:35
Nyförvärv

Efter förra säsongen lämnade han Linköping för spel i Karlskrona. Nu vänder 21-åringen hem till Östergötland på ett kontrakt över 1+1 år.


Henrik Törnqvist är tillbaka i Linköping. Den Motalafostrade forwarden slog sig fram genom LHC:s ungdomsled och debuterade i SHL säsongen 2014/2015. Efter tre år i Linköpings A-trupp, med totalt 32 poäng, valde Törnqvist att ta steget vidare till Karlskrona inför pågående säsong.

Under onsdagen meddelade Blekingeklubben att avtalet mellan parterna brutits och kort därefter presenterades Törnqvist av Linköping. Kontraktet med östgötarna sträcker sig säsongen ut, med option på ytterligare ett år.

– Vi får en kille som vi känner väl och som vi vet kommer att komma in i vårt system direkt. Vi är i behov av att förstärka på forwardssidan och då blev det här en väldigt bra lösning för båda parter, kommenterar Linköpings General Manager Fredrik Emvall för den egna hemsidan.

– Det känns väldigt bra att få komma tillbaka till Linköping. Jag känner föreningen väldigt väl, jag vet vad jag kommer in i för miljö och jag vet hur laget vill spela. Men framförallt ser jag fram emot att få dra på mig LHC-tröjan igen och spela inför publiken i Saab Arena, fyller Henrik Törnqvist i via ett uttalande till Linköping.

Klubben uppger att nyförvärvet är spelklart per omgående och debut kan ske redan imorgon, då Linköping gästar Brynäs. Henrik Törnqvist kommer att spela i tröja nummer 11.