• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Viktig trio stannar i Växjö Lakers

30 januari 2013 16:00

Växjö Lakers har förlängt kontrakten med tre viktiga spelare i Tomi Kallio, Noah Welch och Dennis Rasmussen.


Tomi Kallio toppar Växjös poängliga med 25 poäng på 44 matcher och finländarens nya kontrakt med smålandslaget är skrivet på ett år.

- Vi är mycket nöjda med det jobb som Tomi har gjort. Han kom som en etablerad elitseriespelare till ett oetablerad elitserielag och vi har lärt oss mycket av honom när det gäller hur man är en professionell ishockeyspelare på den här nivån. Vi märker att våra yngre killar lär sig mycket av Tomi, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers, till klubbens hemsida.

"Welch är en försvarsgeneral"

Noah Welch har hittills svarat för tolv poäng på 33 matcher och Welchs nya kontrakt är skrivet på två år.

- Noah är en kille som vi värdesätter högt för det han gör på isen. Han levererar ett tryggt och stabilt backspel och har även visat att han kan bidra i powerplay. Han är en försvarsgeneral som under säsongen hittat balansen mellan fysiskt spel och bra defensivt spel, säger Evertsson.

"Rasmussen har hållit vad han har lovat"

Dennis Rasmussen har så här långt mäktat med 22 poäng på 31 matcher och ligger tvåa i Växjös poängliga. Rasmussens nya kontrakt är precis som i Welchs fall skrivet på två år.

- Egentligen är kommentarerna överflödiga. Dennis är en kille som vi tog hit för vi tyckte att han var en stor talang och vi sade att vi skulle satsa på honom. Vi har hållit vad vi lovat och Dennis har hållit vad han har lovat. När vi nu skriver kontrakt så gör vi det med en tongivande spelare och en av de största centertalangerna i svensk ishockey, säger Växjös sportchef.