• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec

Nedsläpp: Mikael Samuelsson tillbaka i Djurgården

28 oktober 2014 18:05

Tisdagen bjuder på full omgång i SHL och det ska spelas om oerhört viktiga poäng. Som vanligt har vi tagit en titt i laguppställningarna ungefär en timme före nedsläpp och kan bland annat se att Djurgården får tillbaka viktige Mikael Samuelsson till bortamatchen mot Växjö.


Luleå Hockey - Linköping HC

Hemmalaget Luleå Hockey som är rejält revanschsuget efter fem raka förluster gör endast en förändring i laget inför kvällens match. Johan Forsberg ersätter Lars Bryggman i fjärdefemman. Den kedjan består således av Niklas Fogström, Karl Fabricius och nämnde Johan Forsberg.

Joel Lassinantti får fortsatt förtroende i kassen i kvällens match.

Linköping kommer till Luleå med bra självförtroende i ryggen efter två segrar i rad. Roger Melin väljer att byta plats på centrarna Fredric Andersson och Jonas Almtorp.

Andersson går in i andrafemman med Nichlas Hardt och Kent McDonell och Almtorp spelar i tredjefemman med Johannes Salmonsson och Jakub Vrana.

Dessutom tillkommer idag Daniel Håkansson till laguppställningen och går in som extraforward.

MODO Hockey - Skellefteå AIK

MODO Hockey får inför kvällen tillbaka Marko Kauppinen i backbesättningen. Finländaren går in i andra backpar tillsammans med Joonas Lehtivuori. Det gör att Jonathan Léman som var extraback senast inte är med i kvällens match.

Daniel Muzito Bagenda som i senaste matchen återfanns i andrafemman med Joonas Nättinen och Victor Olofsson saknas idag och ersätts av Carl Grundström.

I Skellefteå AIK saknas sedan tidigare Nick Sörensen och John Norman. I övrigt väljer Hans Wallson att endast göra en ändring i dagens laguppställning.

Patrik Zackrisson flyttas från fjärdekedjan till andrafemman och Erik Forssell går åt motsatt håll.

HV71 - Örebro Hockey

Serieledande HV71 kommer till spel utan skadade duon Jesper Williamsson och Simon Karlsson. Glädjande nyheter för Andreas Johansson är att Erik Christensen och Chris Campoli är tillbaka i laget till kvällens match.

Christensen går in i förstakedjan med Kevin Fiala och Ted Brithén. Det gör att Teemu Laine flyttas till tredjefemman med Marcus Nilson och nadreas Jämtin.

Chris Campoli står uppskriven i fjärdekedjan.

Andreas Johansson bekräftade även på HV71:s hemsida under dagen att Gustaf Wesslau vaktar kassen ikväll.

Örebro Hockey har tre raka vinster och saknar till kvällens match återigen Julius Hudacek och Tomas Skogs.

Dessutom saknar laget ikväll Johan Wiklander och Bobbo Petersson som ersätts av Gustav Backström och Rasmus Fyrphil

Leksands IF - Brynäs IF

Leksand får klara sig utan backen Simon Erlandsson. Hans frånvaro gör att det stuvas om en del bland backparen jämfört med senast. Pontus Själin är med som sjunde back. Forwardsfomationerna är desamma som i den senaste matchen.

Brynäs släppte in sju mål förra matchen men ändrar trots det inte speciellt mycket i laguppställningen. Enda bytet sker i backposition där Oscar Eklund och David Westlund byter plats med varandra. Eklund spelar med Niclas Andersén i första backpar och Westlund i tredje med Simon Bertilsson.

Växjö Lakers - Djurgården Hockey

Växjö saknar Malte Strömwall som är avstängd, Eddie Larsson skadades senast och Teemu Laakso saknas fortfarande, också det med anledning av skada.

Bland backarna stuvas det om rejält i ett försök att få ordning på defensiven som släppt in onormalt mycket mål på sistone. Inget backpar är detsamma som i senaste matchen och Calle Rosén är sjunde back.

Däremot är Alexander Johansson och Gustav Rydahl tillbaka i laget och spelar i fjärdekedjan med Erik Josefsson. David Åslin saknas i tredjekedjan och ersätts där av Mikael Johansson.

Mikael Tellqvist är tillbaka mellan stolparna hos Djurgården. Glädjande för gästerna är att Mikael Samuelsson är tillbaka i laget efter en tids skadefrånvaro. Han spelar i andrakedjan med Steve Saviano och Markus Ljungh. Alexander Deilert finns inte med i laguppställningen.

Frölunda HC - Färjestad BK

Frölunda Indians stödjer aktivt Movember-rörelsen och i kväll sparkar kampanjen i gång på allvar i Scandinavium.

Magnus Kahnberg är tillbaka i Frölunda efter nio veckors skadefrånvaro. Han finns med i fjärdeformationen.

Göteborgarna kommer till spel med sex backar då Elias Fälth saknas i laguppställningen. Hans plats tillsammans med Christoffer Persson tas av Emil Djuse.

Mats Rosseli-Olsen och Max Görtz saknas även de i forwardsuppsättningen. Pontus Widerström tar Rosseli-Olsens plats i förstaformationen ihop med Joel Lundqvist och Anton Blidh och Christoffer Ehn ersätter Görtz i kedjan med Mathis Olimb och Andreas Johnson.

I Färjestad låter Tommy Samuelsson Milan Gulas och Linus Persson byta plats. Persson matchas då med Jakub Klepis och Luciano Aquino vilken innebär att man delar på den tjeckiska duon. Gulas spelar i sin tur med Joakim Hillding och återkomne Åslund. Anton Hedman tar klivet till kedjan med Rickard Wallin och Martin Röymark.

Ole-Kristian Tollefsen var sjuk på måndagen men finns med i laget ikväll. Bland backparen stuvas det annars om och vi får se nya par överlag jämfört med hur det såg ut i lagets senaste match.