• Huvudsponsorer

Målvakt sista pusselbiten i Rögles trupp

6 juli 2017 13:50

En meriterad målvakt kommer att spela i grönvitt nästa säsong. Han har meriter från finska ligan, internationella matcher och tre raka säsonger i KHL.


Rögle har nu bytt ut hela sin målvaktsuppsättning inför nästa säsong. Sedan tidigare har Emil Kruse värvats och nu står det klart vem han kommer att kämpa om målvaktsposten med.

Det är Ville Kolppanen, som närmast kommer från tre säsonger i KHL, som har skrivit på ett ettårskontrakt.

– Jag är oerhört glad över att få den här möjligheten. Jag har alltid gillat utmaningar och ser fram emot att hjälpa Rögle att etablera sig i SHL, säger Ville Kolppanen.

Han etablerade sig som förstemålvakt i Ilves och spelade där i två säsonger innan det bar vidare till ryska ligan och KHL-laget Neftekhimik Nizhnekamsk där han varit de tre senaste säsongerna.

Rögles målvaktstränare Magnus Wennström har varit delaktig i sökandet efter en målvakt och är nöjd med att ha signat Kolppanen:

– Han är ganska finsk i sin spelstil. Han spelar agerande, har bra händer, han använder dem mycket till att fånga puckarna. Han är explosiv och rör sig bra på fötterna. Han är rätt bra med klubban och det känns positivt att vi kan fortsätta med det vi började med Lindbäck förra säsongen. Jag har pratat kort med Ville och ser fram emot att få börja jobba med honom. Det är en hungrig kille som vill arbeta hårt för att utvecklas och tillsammans med Emil Kruse har vi en mycket intressant målvaktsduo med stor potential, säger Wennström till Rögles hemsida.

I och med värvningen är Rögles trupp klar inför nästa säsong.

Läs även:
Intervju med Kolppanen: Kolppanen tackar Lindbäck för sin utveckling